Лунен календар - 1-ви лунен ден

Първият Лунен ден продължава от новолунието до първото издигане на Луната. Символът на деня е светилникът. Това е началото на I фазата на луната от новолунието до първата четвърт - луната е млада.

Много добър, чист и светъл ден, ден на творчески идеи. Новият лунен цикъл е само началото и затова в този ден е много добре да се правят различни планове за предстоящия месец. Опитайте се да не пропуснете този момент, успехът на целия лунен месец може да зависи от него. Този ден трябва да бъде посветен на всичко, което издига духа. Полезно е да си спомняте детството, да мислите за своя жизнен път, да откриете ниги за историята на близките ви хора.

Добре е да прощавате обидите на приятели и врагове. Това ще бъде по-лесно, отколкото през останалите дни, също така ще ускори изпълнението на вашите планове. А плановете и мечтите ви в този ден със сигурност ще се сбъднат, сякаш като с магия, стига мислите ви са да са чисти и да не са свързани с желанието за зло на друг или с отмъщение. Лошите планове в първия лунен ден са опасни, могат да доведат до нещастие. Както е казал народът – не копай гроб другиму, защото сам може да паднеш в него.

Денят има магически свойства. Трябва да бъдете много внимателни с мислите си , защото може да създадете мисловни образи, които могат да се сбъднат и да донесат лош късмет. Първият лунен ден е неблагоприятен за работа в екип, ненужните контакти трябва да се избягват. Ако се мечтае за нещо добро - това е радост, ако е лошо - то лесно ще изчезне.

На този ден е добре да се ограничат ненужните връзки. Препоръчително е да се обновяват, пречистват мислите, тъй като мисълта за този ден е материална. Благоприятни са медитация на огън - изгарянето на вашите страхове, саможертва. Ден на творческите идеи, но не и началото на делата. Не трябва да преуморявате психически този ден. Не се препоръчва да се яде пикантна и много гореща храна, да се пие алкохол.

Енергийният център на деня е мозъкът, лицето. Ако не следвате препоръките на деня, тогава може да настъпи отделяне на енергия във вътрешните органи, което може да доведе до образуването на камъни.

Камъни на деня - скален кристал, диамант. Диамантът отдавна е символ на сила, висок социален статус, богатство, безстрашие и чистота на мислите, лоялността и постоянството.

Днес е 14-ти лунен ден

В момента Луната е в Пълнолуние

  • Следващото новолуние събота 6 юли 2024
  • Следващото пълнолуние събота 22 юни 2024

Последни статии всички статии