Лунен календар - 17-ти лунен ден

Символите на 17-тия лунен ден са Камбаната и гроздето. Те са символи на интуитивното познание за света, божественото откровение.

III фаза на луната от пълнолуние до IV тримесечие. Угасваща Луна.

Ден на любовта. Това е периодът на придобиване на вътрешна свобода, денят на тайната на Дионис. В древна Гърция са били организирани свещени Дионисии в чест на този бог. На санскрит този ден се нарича ден на Шакти - женската енергия - танцьорите, жриците на любовта. Денят е свързан с трансформацията на женската енергия. Енергията на този ден помага за постигането на вътрешната свобода.

Ден на забавление и освобождение. Време за тържества. Това е ден на натрупване и растеж, на плодородие, радост от битието. Не бива обаче да се главозамайвате, трябва да сте предпазливи, защото този ден съдържа много изненади. 17 ден е нещастен, особено ако е събота. В този случай може да бъде изпълнен с големи опасности, но ако е всеки друг ден от седмицата, ще ви осигури добра основа за започване на нови дела и решаване на важни въпроси. Денят няма да донесе късмет на самотниците, егоистите, скучните и затворени хора. Резултатите от този ден могат да бъдат много различни - на най-високо ниво - достигане на ключа към идеалната любов, а най-ниско - насилие и пиянство. Не се препоръчва да давате обещания. Но е добре да сключите брак, стига да е основан на любов и почтеност. Сънищата се сбъдват. Ако са приятни, това означава, че успешно ще се реализирате в творчеството и в любовта. Ако сънищата са неприятни обаче това означава, че в живота ви липсва креативност, а и в любовта не всичко върви добре. Човек, роден в този ден, е ексцентричен, способен да открива хармония.

В този ден се препоръчва лека храна.

Енергийният център е хипофизната жлеза, надбъбречните жлези и цялата ендокринна система.

Камъните на деня - аметист, соколово око, циркон.

Днес е 8-ми лунен ден

В момента Луната е в Първа четвърт

  • Следващото новолуние събота 6 юли 2024
  • Следващото пълнолуние събота 22 юни 2024

Последни статии всички статии