Лунен календар - 19-ти лунен ден

На този ден се раждат самотни творци, коварни хитреци или луди. На високо ниво това е човек, който извъшва подвизи, очиства астрала от злите духове.

Символите на 19-тия лунен ден са Паякът или индийската свастика (Zerwan), знакът на всички явнии скрити светове. На този ден светът се управлява от тежка и неблагоприятна енергия за човека.

Ден на самотните и творческите хора. Ден на спокойствие, стига резервите на здравето да са достатъчни. Ако обстоятелствата позволяват, по-добре е да останете вкъщи. Съществува голяма опасност да се поддадете на злото влияние, да се заплетете в дяволски мрежи. След този ден за вас ще бъде много трудно да се освободите от влиянието им.

Този ден е свързан с моралното прочистване на душата и съвестта. Препоръчително е да обмислите действията си, да се покаете психически, да се отървете от лъжите, гордостта и чуждите мисли. Препоръчително е да запалите свещ или лампа, да обиколите апартамента със светлината или да седнете до огъня. Луната става все по-малка, толкова много магьосници избират този ден за своите магически и черни дела. Заплетен в някакъв порок, човек може лесно да влезе в мрежата на дявола. Трябва да бъдете много внимателни с новите си идеи, с тенденциите, които научавате на 19-ия лунен ден - най-вероятно това ще бъде въвличане в зоната на злото.

Трябва да се притеснявате от пияни хора, които могат да увредят вашето здраве и дори да ви осакатят. Но сновната опасност в този ден е замъглено съзнание.

На най-високо ниво това е денят на езотеричното, астрологичното познание за света, натрупването на магическа енергия, денят на разкъсването на кармичните възли и напускането на порочния кръг. На този ден се препоръчва работа с огън.

За поддържане на здравето се препоръчва чревното прочистване. Енергичният център на този ден е апендиксът, той абсорбира психичната енергия на храната. Ако работите неправилно с енергиите в този ден, може да настъпи обостряне на апендицитави.

Камъни на деня - лабрадорит, джет, морион, кръвен камък, хризолит.

Днес е 11-ви лунен ден

В момента Луната е в Първа четвърт

  • Следващото новолуние четвъртък 6 юни 2024
  • Следващото пълнолуние четвъртък 23 май 2024

Последни статии всички статии