Лунен календар - 23-ти лунен ден

Символите на 23-тия Ден на Луната са алчният полу-крокодил, полу-риба Maккара, ловец и опожарител.

IV фаза на луната от последната четвърт до новолунието. Угасваща Луна.

Периодът е много труден - един от дните на съблазняване, денят на Хеката. Тя е свързана с насилие, унищожаване на старото, с фундаментална реформа. На този ден инстинктът на ловеце, неудържимият апетит и склонността към битки и приключения лесно се освобождават у човека. Това може да бъде ден на саможертва, покаяние, разбиране и прошка. Този ден също е свързан с преследване, изгнание, затова трябва да се пазите от сблъсък с разгневена тълпа, да не се поддавате на провокации, да търсите отмъщение. Губим контрол, чувстваме се непълноценни. Не обвинявайте себе си за това. Вие сте космическо същество, а Космосът в този момент е повлиян така, че енергията ни да намалява. Всичко, което правим този ден трбва да бъде много важно, тежко и значимо - нещо като обобщение на миналото ни, най-важните неща, които са ни се случили. Не злоупотребявайте със силите си, не ги харчете напразно - предстоят ви още такива дни. Подобно на старостта, когато хората помъдряват, з така и в четвъртата фаза на луната, с намаляващи физически сили можем да получим нови , токриваме някаква мъдрост, ново познание и разбиране на света. Това ще се случи, ако сме правилно и разумно преживели предишните фази, не сме пропилели малкото си останали сили и сме ги използвали за постигането на наистина важни цели. Трябва да подходим към този период с усещането, че месецът не е напразен, че сме направили всичко възможно и сега можем спокойно да преминем от дейност към пасивност. Тогава идват новите знания за света и за себе си.

На този ден е препоръчително да почистите къщата, да я използватеи светена вода, огън от свещи, тамян, принасяйки жертва на астралните духове. Препоръчително е да следите вашите мисли, желания, реакции. Не се препоръчва да се прави операция, да се режат ноктите и косата.

Сънищата могат само да ви заблудят. За родените на този ден са характерни ненаситността, упоритостта, зрелостта. На най-високо ниво това са небесни защитници, владетели на небесното правосъдие.

От храната е добре да избирате мляко, хляб и да избягвате месо. Много ще е един полезен пост за вас.

Енергиен център са гръбначния стълб, яйчниците.

Камъни - раухтопаз, черен нефрит.

Днес е 11-ви лунен ден

В момента Луната е в Първа четвърт

  • Следващото новолуние четвъртък 6 юни 2024
  • Следващото пълнолуние четвъртък 23 май 2024

Последни статии всички статии