Лунен календар - 4-ти лунен ден

Четвъртият лунен ден е двойствен, неговият символ е Дървото на Знанието, изборът между добро и зло. Също така е и ден на нашите предци, който дава възможност да се върнете към корените си и да получите защита. Това е първият от неблагоприятните дни, тъй като е свързан с „Адамовата ябълка”, с избора на път и символизиращ първичното попадане в греха.

I фаза на луната от новолуние до първата четвърт - младата луна. Пасивен ден, първият от неблагоприятните. На този ден се препоръчва да се засаждат дървета, да се сее и обработва земята. В този ден трябва да се изучават родови и национални традиции, да се концентрирате върху корените си, да се свържете с роднини, да се укрепи родовото дърво, но и да се почисти стволът му от ненужни клони. На този ден е много полезно да помним миналото. Счита се за ден на възпоменание на загиналите. Носи двоен смисъл – положителен и отрицателен. В западноевропейската астрология се счита за деня на падението на човек, който е опитал плод от дървото на познанието.

Основната опасност на деня са изкушенията. Благоприятни дела в този ден са варене и пиене билки, грижи за растенията, работа с конци, но не и плетене.

Сънищата, особено цветните, се сбъдват. Може да сънувате някой от родителите си, необходимо е да анализирате какви проблеми сте наследили от тях и да започнете тяхното решаване. Ако в съня ви има опасност това е предупреждение, че трябва да бъдете особено внимателни.

Енергийният център е гърлото.

Хората, родени в този ден, трябва да са стъпили здраво на краката си, защото иначе може да влязат в цикъл на същите проблеми като предшествениците си.

Камък на деня - зелен нефрит, амазонит, който носи радост в къщата, сардоникс.

Днес е 16-ти лунен ден

В момента Луната е в Пълнолуние

  • Следващото новолуние четвъртък 6 юни 2024
  • Следващото пълнолуние събота 22 юни 2024

Последни статии всички статии