Символите на зодиакалните знаци

Символите на астрологията не са ново откритие. Хората знаят тези символи от отдавна. От много години астрологичните символи се използват за зодиакалните знаци. Те са изключително лесни за запомняне и разпознаване, щом разберете значението, което се крие зад тях. Астрологичните символи представляват различните зодии, за да могат да се различават лесно.

 

Вярва се, че Водолеят има най-очевадния астрологичен символ. Той винаги се изобразява с фигури, които наподобяват вода. Затова той е може би най-лесният за запомняне

Други лесни за запомняне зодиакални знаци са Телец и Овен. Астрологичният символ на Телец представлява бик. Неговото име (Taurus) може лесно да се запомни, тъй като на испански думата за бик е същата (исп. taurus – бик). Сфера с два рога на бик е обичайният начин за изобразяване на Телец. Овен пък се свързва с козата и се изобразява с рога върху козя глава.

В зодиака има два астрологични знака – близнаци. Точно затова Риби и Близнаци често се бъркат. Понякога техните изображения са почти сходни. Риби най-често се представят с две риби. Близнаци пък се представят с изображение, наподобяващо римската цифра II.

Едно от визуално най-разпознаваемите изображения е това на зодия Лъв. Лъвска грива или просто лъв е начинът за представяне на този зодиакален знак.

Дева и Скорпион също са сходни астрологични символи. И двата приличат на буквата „М“. Тези толкова различни зодиакални знаци се изобразяват със символи, които много си приличат. Разликата между двете изображения е че символът на Скорпион има опашка, подвита навън, която има на върха си стрела. Опашката на Дева е подвита навътре и няма стрела на върха.

Рак и Стрелец са лесни за отличаване. Знакът на Рак е предимно женски, а на Стрелец – мъжки. Астрологичният символ на Рак прилича на числото 69, написано легнало. Стрелецът се изобразява само със стрела, която сочи нагоре и надясно.

Козирог има един от най-странните символи. Незнайно защо той представлява рибата „червен кефал“. Самата риба не изглежда особено приятно, но пък самият символ на Козирог изглежда съвсем нормално. Прилича на буквите “VS”.

Последният астрологичен символ е на Везни. Той прилича на везните на правосъдието, които има навсякъде в съда. Те често се асоциират с баланса и равновесието.

Любовна съвместимост

+ =

Зодиак

Научете всичко за зодиака, елементите, качествата и планетите, които съставят астрологията!

Нумерология

Пътя на живота е най-важното число в нумерологията и се получава от датата на раждане. Разкрива основните неща, които да научите по време на този живот!

Любовна съвместимост

Открийте дали вие и Вашият любовен интерес или партньор сте сродни души, най-добри приятели, или рецепта за бедствие.

Китайски зодиак

Китайският животински зодиак е повтарящ се цикъл от 12 години, като всяка година се представя от едно животно и неговите характеристики.