Какви тайни крие за Вас древният келтски дървесен хороскоп

преди 3 години 261 Астрология

Келтската астрология се основава на почитането на дърветата и на идеята за решаващото значение на връзката им с човешката съдба. Келтската лунна астрология е друиден зодиак. Друидите са секта от келтски свещеници, които обитавали земите на Британия през около 1000 пр. Хр. Те използвали лунния календар, който се състои от 13 месеца, всеки от които е 28 дни. Те вярват, че Слънцето е върховно същество, което дарява дърветата с дух. Затова те са разглеждани като живи същества, притежаващи безгранично знание и мъдрост.

Друидите вярвали, че човешката раса произлиза от дърветата, а всяко едно от тях е надарено със собствени мистически качества. За тях Вселената е във формата на дърво, което е дълбоко вкоренено в земята, а клоните му се извисяват в Рая.

Всяка зодия е свързана с определено дърво. Познаването на връзката ни с дадено дърво може да ни  даде по-добро разбиране за това кои сме всъщност.

Бреза (24 декември – 20 януари)

Съвместимост със зодиите под знака Лоза и Върба.  

Ако сте родени под влиянието на енергията на брезата, лесно може да повлияете на хората около вас, да ги мотивирате и да ги зареждате с стремежа си  да постигнете  целта. Винаги се опитвате да стигнете все  нови и нови  хоризонти.

Друидите приписват това на факта, че родените в такъв тъмен сезон винаги се стремят към светлината. Хората, родени под този знак са много толерантни, но твърди. Родени мениджъри със студен и трезвен поглед,  но често приемат  да бъдат командвани, когато ситуацията изисква.

Офика/Самодивско дърво/ (21.01 – 17.02)

Съвместимост със зодията  под знака Върба.  

Тези, които са родени под знака на Офика, имат остър ум и обичат да мечтаят, идеалисти са. Те са склонни към философски разсъждения. Оригинални, творчески мислещи, така че другите не винаги ги разбират. Поради тази причина тези хора понякога могат да бъдат студени и откъснати. Но въпреки безизразния им вид вътре в тях изгаря пламък. Този огън подхранва вътрешната мотивация, която проправя пътя им през живота.

Ясен  (18.02 – 17.03)

Съвместимост със зодия под знака Върба.

Родените под този знак са мислители. Понякога сменят бързо настроението си, можете да останат затворени в себе си, но това е така, защото техният вътрешен свят е много активен. Надарени са с  богато въображение и добра интуиция, и виждат света толкова чист, колкото кристалната вода. Природата ги вдъхновява и те на свой ред вдъхновяват всички около себе си. Изкуство, поезия, наука, теология – това са само някои областите на  техния  интерес. Те просто живеят в света на собствените си фантазии.

Елша  (18 март – 14 април)

Съвместимост със зодиите под знаците Глог, Дъб и Бреза.

Тези, които са родени под знака на Елша със страст проправят пътя към целта си, лесно намират последователи по пътя си към нея. Те са очарователни, общителни и лесно намират общ език с околните. С други думи те се разбират с всички и всеки обича да е в тяхната компания. Това се обяснява с факта, че родените под знака на елша са много уверени.  

Върба  (15 април – 12 май)

Съвместимост със зодия под знака Бреза.  

Върбите са под мистичното влияние на Луната. По правило такива хора са надарени с творчески способности и тяхната интуиция е добре развита. Ако сте под знака на върба, тогава имате ясно разбиране за жизнения цикъл и възприемането на „сезонността“ на ситуацията. С това отношение към живота е по-лесно да виждат реалната перспектива на нещата и това ги  прави по-толерантни. Потенциалът им е толкова силен, че може задържа стремежите им. В крайна сметка,  в това е цялата им  природа.  И това ще ги доведе до успех.

Глог (13 май – 9 юни)

Съвместимост със зодия под знака Ясен.

Може би заради хората, родени под знака на Глог, се е появила фразата „Не съди книгата по корицата“. Външно те изглеждат уверени в себе си, докато в тях има вулкан от емоции. В тези творчески натури гори творчески пламък, който през цялото време се опитва да излезе навън. Благодарение на тяхното външно спокойствие, те могат лесно да се адаптират в различни ситуации. Това са хора, които не са лишени от чувство за самоирония и хумор.

Дъб (10.06 – 07.07)

Съвместимост със зодия под знака Ясен.

В келтската астрология дъбът е символ на сила и мъдрост. Всъщност, хората от този знак от раждането си са шампиони. Те са застъпници за тези, които нямат глас. Тяхната щедрост и доброта нямат граници. За тези хора е важно да контролират живота си и да го изпълват с щастие. Много често те имат големи и силни семейства, а в обществото са уважавани и почитани.  

Джел  (08.07 – 04.08)

Съвместимост със зодия под знака Бъз.

Сред келтските знаци Джелът  е със статут на цар. Хората от този знак са щедри и могат да бъдат отлични лидери. За тях властта не представлява опасност. Трудностите са само стъпка към успеха и укрепват духа им. Амбициите и желанието за конкуренция ги правят лидери. На тях им е лесно да намерят решения в объркващи и трудни ситуации.

Лешник (05.08 – 01.09)

Съвместимост със зодия под знака Глог.

Родените под знака Лешник като правило са много интелигентни и организирани. От ранна възраст те  бързо запомнят  поднесената им информация, така че нямат проблеми в учебния процес. Те просто знаят как да използват правилно базата от знания, която имат. Какво е важно  за тях – те  обръщат внимание на детайлите. Аналитичните им умения много често им помагат бързо и успешно да намерят решение в трудни ситуации

Лоза  (02.09 – 29.09)

Съвместимост със зодия под знака Бреза.

Личностите, родени под знака на Лозата, са противоречиви, непредсказуеми и дори нерешителни. Работата е там, че те са свикнали да съчувстват и да могат да  се поставят на мястото на друг човек. Отнема им много сила, но дава по-добро разбиране за заобикалящата ни реалност. Една от най-успешните области, в които се чувстват уверени, са музиката, изкуството и изисканият  начин на живот. Всичко, свързано с лукса и изтънчеността ги прави по-щастливи и им позволява да покажат потенциал. Този начин на живот поддържа баланса в тях и те няма да останат незабелязани.

Бръшлян (30.09 – 27.10)

Съвместимост със зодия под знака Дъб.

Хората родени под знака Бръшлян имат способността да преодоляват всякакви трудности. Както самото растение, което  преминава всички препятствия и нищо не може да го спре. Наред с другите неща, те не са чужди на чувствата на състрадание и преданост към близките. Не са лишени от чар и харизма.  Може да изглежда, че много неща са несправедливи. Но това са животните уроци, които ни правят силни . По време на трудни етапи вярата ви спасява.


Тръстика  (28.10 – 24.11)

Съвместимост със зодията под знака Дъб.

В келтската астрология, ако сте родени под знака на Тръстиката  сте пазител на тайните. Във връзка с това е интересно за вас да копаете в дълбочина, да търсите значението на всичко, с което се сблъсквате. Можете да бъдете отличен журналист или историк, тъй като обичате  да се наслаждавате на интересни истории и внимателно проверявате информацията, с която работите. Възприемате хората от гледна точка на предметите, които притежават, интересувате се от тяхната природа и поведение.

Бъз (25.11 – 23.12)

Съвместимост със зодията под знака Джел.

 Хората от знака Бъз изглеждат ненужно свободни и дори диви. В младостта си те обикновено търсят приключения и тръпки. Като цяло в живота за тях няма страх от риск.

Въпреки това тези хора имат склонност към философия, обмислят внимателно действията си, що се отнасят до сериозни ситуации. Те имат  се стремят да бъдат внимателни към другите и искрено се стремят да бъдат полезни.

Хороскопи от Знаците

Дневен Седмичен Месечен Годишен 2022