Какви здравословни проблеми крият зодиите

преди 2 години 186 Зодии

Хороскопът разглежда различни аспекти на живота на всяка една от зодиите. 

Преди всичко той обхваща сферата на личните взаимоотношения, кариерата и личностното съзряване. Не трябва да забравяме обаче, че хороскопът се отнася и към здравето. Вашата зодия може да Ви разкаже най-основните неща, които трябва да знаете за Вашето здраве. 

Овен

Хората, от тази зодия имат аналитично мислене, тъй като Марс, тяхната планета-покровител, отговаря за ума. По правило Овните често страдат от главоболие, породено от прекалено много мислене. Освен това те имат и проблеми със зъбите и следва по-често да посещават зъболекарския кабинет за профилактични прегледи. 

Телец

Планетата Венера управлява този зодиакален знак и котролира нижната челюст, гърлото и нивата на инсулин. Затова Телците трябва да внимават със здравословни проблеми в тези области. Телец е склонен да развие инфекции на гърлото, проблеми с щитовидната жлеза и възпаление на сливиците. Ако са в период на безпокойство, те трябва да обърнат внимание и на ушите си. 

Близнаци 

Покровител на зодия Близнаци е планетата Меркурий, която влие на двойните части на тялото (ръце, крака, очи, уши и т.н) и дихателната система. Често Близнаците страдат от хронична кашлица и ангина. 


Рак

Раците имат силно развита интуиция и преживяват всичко много емоционално. Затова те трябва да обърнат внимание на стомаха си и храносмилателната система. Ако пазят в себе си всички преживявания (особено гняв и болка), то това веднага ще доведе към стомашно разстройство. 

Лъв

Слънцето управлява Лъва и отговаря за сърцето, кръвообращението и гръбначния стълб. Лъвовете, несъмнено, се мислят за по-важни от всички останали и ако загубят авторитета си, това предизвиква сърдечни проблеми. 

Дева

Начело на тази зодия е планетата Меркурий. Това означава, че Девите трябва да полагат грижа за храносмилателната система и червата. Хората от зодия Дева са свикнали да се нагърбват с прекалено много задачи, а такъв огромен товар води до стрес, а от него следват и много здравословни проблеми: язва, запек и хранителни алергии. 

Везни

Венера, покровителката на зодия Везни, контролира функцията на бъбреците и пикочния мехур. Везните обичат да се веселят, но прекаленото купонясване често води и до проблеми с отделителната система. 


Скорпион

Ако импулсивният Скорпион стане прекалено ревнив и започне да досажда, то Плутон може да предизвика хаос в репродуктивната им система, а също така и в бъбреците и пикочния мехур. Към списъка с потенциални здравословни проблеми влизат нерегулярна и болезнена менструация, инфекция на пикочния мехур, както и диабет. 

Стрелец

Влиянието на Юпитер върху тази зодия се разпространява върху долната част на тялото. Хората от зодия Стрелец най-често страдат от проблеми с кръста, ревматизъм или детоксикация. 

Козирог

Покровител на Козирог е Сатурн. Той отговаря за скелета, зъбите и ставите. Козирозите са амбициозни, но и големи инати. Това тяхно качество води до крехки кости. Не е изключена възможност за артрит, остеопороза или проблеми с коленете. 

Водолей

Уран влияе на нервните импулси на тази зодия. Водолеите живеят с много бързи темпове и понякога забравят да забавят скоростта. Тези темпове водят до артрит, сърдечни проблеми, разширени вени и увеличаване на алергичните реакции. 

Риби

Свръхчувствителните представители на зодия Риби са под влиянието на Нептун. Той отговаря за лимфната система и краката. Рибите често се разочароват, тъй като в по-голямата част от времето живеят в свой измислен свят. Това води до отслабване на имунната система. 


Хороскопи от Знаците

Дневен Седмичен Месечен Годишен 2022