Никога не правете тези неща по време на ретрограден Меркурий

преди 2 години 160 Астрология Хороскоп

Телефони се чупят, пари се губят, договори се четат неправилно, срещите се застъпват и объркване се завихря в почти всички разговори. Добре дошли в ретрограден Меркурий.

Добрата новина е: Всеки, независимо от знака си, преживява разтърсвания.

Лошата новина е: Никой не е имунизиран срещу разрушителните сили на този скандален транзит.

И така, какво трябва да правите през времето, когато Меркурий е ретрограден? Първо, не изпадайте в паника. С малко предвидливост можете да избегнете някои погрешни стъпки и всъщност да излезете напред през този транзит. Тук изброяваме какво да правите и какво да не правите по време на ретрограда на Меркурий, така че се възползвайте.

Неща, които не бива да правите, докато Меркурий е ретрограден:

 1. Прочетете ситния шрифт
  Не подписвайте договори без трикратна проверка на малкия шрифт. Меркурий нарушава комуникацията, така че се уверете, че знате добре какво точно подписвате или приемате, преди да го направите. Ако нещо не Ви е ясно, спрете и започнете да задавате въпроси. И не забравяйте да имате много резервни материали, потвърждаващи Вашите действия. Например, ако някой устно се съгласи с нещо, потвърдете с имейл или писмо, за да се уверите, че има следа на хартия и двете страни са на една и съща страница.
 2. Не купувайте нова техника
  Отложете закупуването на нов телевизор или телефон за времето когато Меркурий премине към следващата си фаза. Възможно е електрониката да се окаже проблемна, така че може и да се придържате към това, което имате, докато планетите не се подредят.
 3. Не клюкарствайте
  Не говорете зад гърба на хората! В идеалния случай не бива да се занимавате с това изобщо, но можете почти да сте сигурни, че човекът, за когото говорите, ще Ви чуе (или прочете текста, или ще видите имейла) през следващите няколко седмици. Докато не премине ретроградният сезон, предполагайте, че всичко, което кажете, ще бъде чуто от почти всички от Вашия кръг. Което е добра практика и за за останалата част от годината!

Неща, които да правите, докато Меркурий е ретрограден

 1. Просто кажете не“!
  Едно предимство на ретрограден Меркурий е че той връща миналото. С други думи, това е чудесно време да приключите окончателно връзка, проект или идея. Тъй като комуникацията е повлияна от Меркурий в ретроградна форма, също е чудесен момент да разберете какво точно искате да кажете, включително това, към което се стремите. Нерешителността няма да се толерира – вместо да казвате „може би“, когато нямате намерение да правите нещо, просто кажете „не“!
 2. Резервно копие на важни документи
  Преди Меркурий да стане ретрограден се уверете, че всички важни документи, снимки и друга информация са архивирани. Също така е подходящ момент да се уверите, че всичките Ви финанси са в ред и разрешете несъответствията възможно най-скоро.
 3. Завършете дългосрочните проекти
  Завършете недовършеното! Независимо дали сте накрая на проект за подобряване на дома или се справяте със задача, която сте отлагали на работа, ретрограден Меркурий е чудесно време най-накрая да го довършите. Всъщност тези няколко седмици са лошо време за започване на нови проекти, така че можете просто да завършите това, което вече сте започнали.
 4. Пробвайте нов спорт
  Пробвайте нова тренировка. Запишете се за маратон, опитайте ново йога студио – времето е чудесно за нова фитнес рутина.
 5. Насладете се
  Забавлявайте се! Нещо съществено за ретрограден Меркурий е, че той Ви моли да тръгнете с потока на Вселената. Вселената иска да имате почивка, така че ако нещата не са идеални, не работят или по друг начин Ви създават проблеми, защо не спрете, не си починете и не ги пробвате пак след няколко седмици? Разбира се, не бива да се отклонявате от работата си или да не изпускате срокове, но това наистина са оптимални седмици, за да се съсредоточите върху здравето, приятелите, семейството и хората, които обичате.

Хороскопи от Знаците

Дневен Седмичен Месечен Годишен 2022