Трите качества в астрологията

преди 2 години 1234 Основи на Астрологията

Зодиакалните качества, наричани още „режими“ или „условия“, показват как хората реагират на стимули и най-вече как действат под напрежение. Те показват как знаците изразяват своя елемент, което означава начина на поведение, който използват, за да изразят характеристиките на своя елемент. Има три качества: Кардинални, Неподвижни и Подвижни, има по 4 знака в една група качество.


Кардинални Качества

Кардиналните знаци са най-настоятелни и имат най-голям интерес към инициирането на промяна. Техният начин на действие е да започнат нови неща. Те лесно реагират добре на нови идеи. При тях има самостоятелно начало. Кризата ги мотивира. Постигат контрол като успяват да са една крачка пред всички останали. Овен търси лидерство и контрол като цяло, Рак контролира емоциите, дома и семейството; Везни се опитват да контролират партньорствата си; Козирог контролира и експлоатира материалната среда. При Кардиналните знаци нещата винаги се случват. Това е нормално, защото те са тези, които поставят началото. Зодиите от четирите кардинални знаци са в първия месец на всеки сезон.


Неподвижни Качества

Неподвижните знаци са най-стабилни и самостоятелни. Техният начин на действие е по-скоро пасивен, но решителен, непоколебим и дори на инат. Тяхната сила е в тяхната последователност и лоялност. Те следват нещата докрай, управляват и поддържат това, което е започнато от Кардиналните знаци. Трудно приемат промените, нужно им е много време да се подготвят за тях. Те са склонни да закъсняват. Телец е просто бавен; Скорпион използва разтакаването като коварно оръжие в борбата за власт; Лъвът обича да се появява грандиозно; Водолей иска нещата да стават според неговите условия. Пристигнали късно и четирите знаци остават завинаги на едно място. Четирите Неподвижни знака са в средната на всеки сезон.


Подвижни Качества

Подвижните качества са най-нестабилни и най-отворени за влияние от околните. Техният начин на действие е да направят прехода от старото към новото, което отваря пътя за Кардиналните знаци, така започва нов цикъл. Те са безкрайно гъвкави и толерантни. Изключително лесно могат да оставят нещо да си отиде. Докато Кардиналните знаци започват нови неща, а неподвижните знаци поддържат нещата стабилни, енергията на подвижните зодии ги адаптира към нови и променящи се условия. С цялата тази подвижност идват притесненията. Подвижните знаци разчитат на разума, а не на материалното. Много от подвижните знаци страдат от отрицателно психическо напрежение, изпитват страх, параноя, и пристъпи на паника. В очакване на негативните резултати постоянното притеснение наистина им носи страдание. Но тяхната висока приспособимост винаги ги превежда успешно през тревогата. Зодия Близнаци е с променливи идеи; Дева е доминирана от средата; Стрелец има постоянно променящи се виждания за живота; Риби се адаптира повърхностно към средата си (като хамелеон) и я отразява като огледало. Понякога всички те правят толкова големи компромиси, че жертват собствените си интереси. Четирите Подвижни знаци са в последния месец на всеки сезон.

Хороскопи от Знаците

Дневен Седмичен Месечен Годишен 2020