Таро

Гледането на карти Таро е процесът на извличане на информация, с помощта на специфична подредба на картите Таро. Картите не предсказват бъдещето и човекът, който гледа , не е нужно да притежава никакви специални гадателски способности, за да може да разчита Таро. Картите са предназначени за "проникване" в истината за нашето Висше Аз. Иначе казано, картите показват това, което ние знаем дълбоко в себе си.

Историята на Таро

През 1791г. Жан-Батист Алиет създава първата колода карти Таро, създадени за окултни дейности и предсказване. До този момент колодите Таро са били използвани като карти за игра, за забавление в някои области в Италия и Франция.

Жан-Батист намира връзката между Таро картите, астрологията, четирите елемента и четирите "хумори". Той успява да промени приложението на картите само за езотерика, като по този начин популяризира предсказанието на Таро. Жан-Батист е познат в науката за Таро с магическия си псевдоним Етейа /от фр. фамилията Alliette наобратно се изписва Etteilla.

Той първи разделя окултната колода от 78 карти в две категории - Голямата Аркана /Major Arcana/ и Малката Аркана /Minor Arcana/.

Значението на Таро

Голямата Аркана се състои от 22 карти, които разкриват големи тайни. Малката Аркана се състои от 56 карти, които показват по-малко значими тайни и биват разделени в 4 бои: Копие-алебарда /Пика/, Жезъл /Спатия/, Чаша /Купа/ и Пентакъл /Каро/. 14-те карти във всяка една боя са номерирани от Ас до 10, следвани от личните карти - Вале, Рицар, Дама и Поп.

Малката Аркана символизира циркадния ритъм на живота и помага да разберем тривиалните възходи и спадове. Всяка боя представлява даден характер, темперамент или дори физическо качество. Например, в инструкциите на Райдър- Уейт боята Жезъл /Спатия/ символизира човек с руса коса и сини очи, а Пентакъл /Каро/ - човек с тъмна коса и тъмни очи. Но това също така може да бъде интерпретирано и като чистота или свобода на духа и т.н. Разчитането на значението на картата зависи от тълкуванието на този, който "гледа", и е свързано с всички останали карти в подредбата. Освен това всяка номерирана и лична карта има свое собствено значение, в зависимост от боята, в която попада. /Дама Купа означава успех, щастие, задоволство, мъдрост и добродетел, докато Дама Спатия е вдовица, тъга, раздяла, стерилитет и траур.

Да/Не Таро Любовен потенциал Значиение на картите

Астрология

Научете всичко за Астрологията - елементи, планети, домове и всичко останало!

Научете всичко!

Съновник

Какво сънувахте?

Асцендент

Какво представляват асцендентите? Асцендент е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт

Изчисляване на Асцендент

Число на живота

Дата на раждане:

Число на Името


Китайска зодия

Дата на раждане:

Таро карта на деня

Светът

Светът, която се счита за най-щастливата карта в голямата аркана, е символ на всичко, което можем да постигнем в нашия път през живота ни, ...

Прочетете още

Цитат на деня

Колкото повече ми се иска да свърша нещо, толкова по-рядко го наричам работа.


Ричард Бах

Любовна съвместимост

Просто изберете Вашия знак и този на вашия партньор или любовен интерес.

+ =