Основи на Астрологията

Ключове за разбиране на астрологията - групиране по зодиакални знаци, елементи, качества, планети и домове

Защо вярваме в Астрологията

Въпреки че астрологията не е религия, та предлага комфорт, вяра и по-дълбоко разбиране на света, в който живеем. Предлага ни гаранции за собственото ни бъдеще, но по-важното е, че ни показва един начин за решаване на проблемите ни и да помогне да подобрим отношенията си с нашите партньори, семейство и приятели. Тя ни дава и възможността да си отговорим на въпросите за собствените ни вътрешни светове в различна светлина. Астрология смята, че нищо в живота не е напълно случайно и всичко, което се случва с нас, е в резултат на конкретна причина. Астрологията може да ни даде отговори, защо тези неща се случват точно на нас и какви ни кара да правим определени стъпки в живота си. По този начин астрологията всъщност помага на хората да открият себе си и да разберат света около тях много по-добре.

Повечето хора, които посещават астролози или четат техните хороскопи редовно, в крайна сметка остават с чувство на удовлетворение и задоволство и малко еуфория. Астролозите не винаги точно могат да предвиждат всичко, свързано с бъдещето или настоящето, но наличието на личен хороскоп може да бъде действително много пълноценно полезно и преживяване за нас.

Земята е свързана със съзвездията, които са нашите звездни знаци още отпреди хилядолетия. Ние сме все още под влиянието на планетите така, както това е били преди много време. Много хора усърдно следват своите хороскопи и вярват в своите астрологичните знаци. Това не е изненадващо, тъй като астрологията е широко популярна и всички хора по света знаят своите хороскопи и значите на звездите. Хората се интересуват от хороскопа си и в резултата на прогнозите в него често се стига до промени в личността им, поведение и вземането на решения.

Астрологията може да бъде истински спасител, защото ви позволява да научите бъдещите пречки и проблеми, които щ изникнат пред вас още в аванс. Независимо дали вярвате на съветите и предпазни мерки, които един хороскоп ви предлага, вие може да се опазите от опасностите без много усилия. Някои хора вярват в астрологията, защото други преди тях са повярвали и са доказали силата й . Това естествено човешко любопитство да знаеш какво те очаква въвлича много от хората към астрологията. Тя ни дава възможност да виждаме нещата около нас по-ясно. Съветва ни наистина мъдро и правилно. Нашите хороскопи са уникални и те могат да ни помогнат да намерим и владеем нашите силни и слаби страни, както и нашите природни качества.

Астрологията също може да ни помогне да намерим пътя към хората, с които сме съвместими. Хороскопът ни за съвместимост може да подобри отношенията ни с другите зодиакални знаци. Астрологията ще ви помогне да откриете човека, който може да е вашият партньор в живота. Астрология отчита два основни аспекта – нашата рождена дата и ефектите на планетите и звездите върху нашия личен хороскоп. Тя може да ни помогне да изберем правилната кариера и образование, да имаме добър и успешен живот.

Последно, но не на последно място - ние вярваме в астрологията, защото тя е света около нас. Моят хороскоп е като план на живота ми, означава, че датата на моето раждане е почти толкова уникална колкото моите отпечатъци. Всяка планета в хороскопа ми може да разкрие много за моята личност и съдба. Aстрокартографията е метод от астрологията, който претендира определя различните условия на живот в различното географското местоположение. Чрез сравняване на вашата дата на раждане и различни области в света, може да се определи мястото, където животът ви ще бъде най-успешен.

Дванадесетте зодиакални знака

Всеки един от 12-те зодиакални знака има своите силни и слаби страни, своите специфични черти, желания и отношение към живота и хората. След като анализира проекцията на положението на планетите, Слънцето и Луната върху еклиптиката в момента на раждането ни, астрологията може да ни покаже нашите особености, предпочитания, недостатъци и страхове.

Представяме Ви зодиакалните знаци просто и ясно, за да разберете какво Ви предричат звездите и каква е съвместимостта на зодията Ви с останалите зодиакални знаци. Вие ще може да откриете всичко, характерно за Вашата зодия - черти, профил, история и любовна съвместимост. Всеки един от 12- те зодиакални знака принадлежи към един от четирите елемента - въздух, огън, вода и земя. Те представляват съществен вид енергия, която действа върху всеки от нас. Астрологията има за цел да ни помогне да съсредоточим тези енергии върху положителните си страни и да можем да разберем по–добре нашия потенциал и нашите положителни черти, както и да преодолеем отрицателните.

Тези четири елемента помагат да се представят уникалните типове личности, свързани с астрологични знаци. Те имат дълбоко влияние върху основните черти на характера, емоциите, поведението ни и мисленето.

Ако не знаете зодията си, можете да разберете коя е, използвайки формата долу


Дата на раждане:

Изберете Вашия зодиакален знак, за да научите всичко за него.Елементи на зодиака

Елементът разкрива основния темперамент на зодиакалния знак. За да научите повече за елементите, натиснете тук или изберете някой от елементите


Качествата на зодиака

Те показват как знаците изразяват елемента си, което означава какъв начин на поведение използват, за да изразят характеристиките на своя елемент.


Между елементите, качествата и зодиакалните знаци има само една комбинация, която прави всеки зодиакален знак уникален. Например, има само един кардинален огнен знак, само един кардинален земен знак, само един кардинален въздушен знак и т.н. Можете да разберете естеството на всеки знак, чрез изследване на тези енергични комбинации. Вижте таблицата по-долу.

Огън Земя Въздух Вода
Кардинални Овен Козирог Везни Рак
Неподвижни Лъв Телец Водолей Скорпион
Променливи Стрелец Дева Близнаци Риби

Планетите в зодиака

В допълнение към Земята в Астрологията участват още 10 планети, а именно: Слънцето, Луната (тези две светила се приемат за планети в Астрологията), Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Малки небесни тела като Лилит - Черната Луна, Селена - Бяла Луна, астероиди, Северен и Южен възел. Всяка планета има своята точна функция в наталната карта и представлява специфична енергия. Действието на планетата е повлияно от знака, който обитава. Проявява се главно в сферата на живота, посочен от Дома, в който е позиционирана.

Астрология

Научете всичко за Астрологията - елементи, планети, домове и всичко останало!

Научете всичко!

Съновник

Какво сънувахте?

Асцендент

Какво представляват асцендентите? Асцендент е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт

Изчисляване на Асцендент

Число на живота

Дата на раждане:

Число на Името


Китайска зодия

Дата на раждане:

Таро карта на деня

Влюбените

Любовниците е представителна карта не само на важния житейски избор, но и за влюбените, двойките и другите видове партньорства, като ...

Прочетете още

Цитат на деня

Да бъдеш добър човек и да бъдеш добър гражданин не винаги е едно и също нещо.


Аристотел

Любовна съвместимост

Просто изберете Вашия знак и този на вашия партньор или любовен интерес.

+ =