• Силни страни
 • Аналитични
 • Наблюдателни
 • Услужливи
 • Благонадеждни
 • Прецизни

Дева ♍︎

23 август – 22 септември

Елемент: Земя Качество: Променлив
Ден: Сряда Планета управител: Меркурий
Добра обща съвместимост: Овен, Козирог Най-добра любовна съвместимост: Риби
Цвят: Бял Щастливи числа: 5, 14

Характеристика на зодията


Девите винаги са обръщали внимание на най-малките детайли и тяхното дълбоко чувство на човечеството ги прави един от най-внимателни знаци на зодиака. Техният методичен подход към живота гарантира, че нищо не е оставено на случайността. Девите често са нежни, но и много внимателни. Дева е знак на Земята, който предпочита консервативните и организирани неща.

Хората, родени под знака Дева, имат много организиран живот. Тъй като Меркурий е управляващата планета на Дева, този знак е с добре развито чувство за устна и писмена реч, както и всички други форми на комуникация.

Много Деви могат да решат да правят кариера като писатели или журналисти. Те често остават неразбрани, поради символиката на този зодиакален знак. Дева изживява всичко за първи път. Девите винаги искат да служат и помагат на другите, така че те често избират да работят като болногледачи. От друга страна представителят на тази зодия понякога може да бъде много критичен и прекалено загрижен.

 • Любов и секс

  Девите трябва да чувстват желани от своите партньори. Те са тактически и методични, което ги прави отлични любовници. Въпреки, че не са склонни изявяват чувствата си, те със сигурност ще ги покажат в спалнята. Девите предпочитат да имат стабилни отношения, а не много партньори. Те искат да се чувстват, че са важни и необходими в живота на партньора си. Те са много верни и посветени на хората до тях.

 • Семейство и приятели

  Изключително полезно е да имате представител на зодия Дева за приятел. Девите са отлични консултанти и наистина знаят как да се реши един проблем.

  Девите винаги отделят повече време за себе си, защото са много фокусирани върху здравето си. Те са много отдадени на семейството си и са много внимателни към възрастни и болни хора. Те са страхотни родители.

  Девите не са от този тип хора, които ще покажат директно чувствата си, по-скоро ще го направят чрез конкретни действия.

 • Работа и пари

  Девите са много практични, аналитични и трудолюбиви, така че винаги ще знаят как да стигнат до сърцевината на проблема. Те са много методични и добри в работа, която изисква добра организация. Когато се фокусират върху някои задачи, те ще дадат най-доброто, за да ги изпълнят перфектно. Те обичат книгите и изкуството. Възможните варианти за кариера за една Дева са лекар, медицинска сестра, психолог, учител, писател и критик.

  Девите планират всички разходи предварително и когато става въпрос за купуване, те не са склонни да му отделят твърде много време и средства. Въпреки това от време на време искат да купят нещо хубаво за себе си.

 • Известни личности от зодия Дева


  Тодор Живков, Бионсе, Бари Уайт, Фреди Меркюри, Ейми Уайнхаус, Екзибит, София Лорен, Майкъл Джексън, Маколи Кълкин, Шон Конъри, Камерън Диас, Хю Грант, Джеймс Кобърн, Томи Лий Джоунс, Оливър Стоун, Пинк, Рупърт Гринт, Салма Хайек, Джери Брукхаймър, Дейвид Аркет, Дейвид Копърфийлд, Камерън Диас, Киану Рийвс, Чарли Шийн, Шаная Туейн, Николай Гяуров, Пол Уокър, Питър Селърс

Как да привлечем мъж Дева

Ако искате да съблазните мъж от зодия Дева, трябва да имате предвид нуждата му от чистота и ред. Мъжете от тази зодия са склонни да се насочат към романтиката бавно, внимателно. Те искат първо да се запознаят с даден човек, преди да влязат в една романтична връзка. Мъжът , роден под астрологичния знак Дева, има огромен страх от неизвестното. Ако искате да го съблазните, просто трябва да знаете какви са очакванията му. Някои от положителните черти на мъжа от зодия Дева са надеждност, интелигентност, практичност, и скромност. Някои от най-негативите на мъжът Дева са нервност, педантичност, негативизъм, раздразнителност, както и това, че е прекалено резервиран. Ако сте достатъчно търпеливи и можете да издържите неговата склонност да анализира всичко, той ще се привърже към вас. Очевидно ще ви отнеме доста работа и търпение, за да съблазните мъж от зодия Дева. Въпреки това, ако сте честни, търпеливи, организирани и подредени, ще имате по-добри шансове. Ако успеете и той се влюби във вас, шансовете ви да имате партньор на живота са добри. Мъжът Дева обикновено е верен и е склонен да остане в една връзка в дългосрочен план.

Как да привлечем жена Дева

Личността на жената от зодия Дева е смесица от интелект, внимание към детайла, здрав разум и ангажимент. Жените Дева са и много мъдри, остроумни и надеждни. Опитвайки да съблазните една жена, родена под знака Дева, може да ви изглежда смущаващо на пръв поглед, тъй като тя вероятно ще се направи на безразлична. Жената Дева не е студена, но е практична, реалистична и предпазлива по отношение на нова връзка. Ако искате да съблазните жена от зодия Дева, трябва да знаете, че тя няма вероятно просто да се подаде, ще ви е нужно много търпение, но след като тя реши, че си струва, ще бъде много грижовна и страстна. Жената Дева не е материалист, тя е привлечена от интелигентни хора и ако сте в състояние да й покажете, че знаете неща, които тя не знае, тя ще бъде впечатлена. Жената Дева винаги се колебае, когато навлиза в сериозна връзка. Ако успеете да пробиете защитните й механизми, ще намерите любящ и изключително страстен партньор.

Астрология

Научете всичко за Астрологията - елементи, планети, домове и всичко останало!

Научете всичко!

Съновник

Какво сънувахте?

Асцендент

Какво представляват асцендентите? Асцендент е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт

Изчисляване на Асцендент

Число на живота

Дата на раждане:

Число на Името


Китайска зодия

Дата на раждане:

Таро карта на деня

Влюбените

Любовниците е представителна карта не само на важния житейски избор, но и за влюбените, двойките и другите видове партньорства, като ...

Прочетете още

Цитат на деня

Да бъдеш добър човек и да бъдеш добър гражданин не винаги е едно и също нещо.


Аристотел

Любовна съвместимост

Просто изберете Вашия знак и този на вашия партньор или любовен интерес.

+ =