Китайска зодия Дракон

Дракон

Като благородното животно символ на Китайските емператори, Драконите са родени лидери и майстори на церемониала. И заради това, всеки Китайски родител се надява да има дете Дракон. Драконите създават неща и ги държат в движение. Те са борбени и са дарени с власт и късмет. Повечето хора им се възхищават.

Драконите са родени монарски, доколкото зависи от тях, тяхната власт е неоспорима. Драконите са идеалисти, перфекционисти, те са родени с мисълта, че са перфектни и те нямат нужада да се променят.

Драконите са също и агресивни и непоколебими, да преследват това, което искат им е втора природа. И поради тяхният сремеж към власт, Драконите не остаряват лесно. Мисълта, че губят власт, че младежката им сила им се изплъзва е непоносима за тях

Раздразнителни и инати, Драконите са с наистина големи усти и думите им често изпреварват мислите им. Независимо, мнението им си заслужава изслушването и съветите им са винаги добри. Хората наистина се вслушват в тях и тяхното влияние е неоспоримо.

Драконите са твърде горди, ентусиазират се до стремителност, и си губят тембъра лесно. Те са неустрашими, динамични и възхитителни. Когато Дракон влезе в стая, тя започва да ври. Дракона носи с него толкова голямо самочувствие, надуто его и шумна уста, че е безполезно да да се опитвате да им кажете нещо.

Драконите са тиранични. Те мразят заповедите, освен ако не ги дават те. За разлика от Тигрите, които налагат своята воля сериозно и твърдо, Биковете, чиито авторитет се проявява по много строг начин, или Плъхът, който е уверен в управление над другите, на Дракона е вродено да знае как да упражни авторитета си и в същото време да бъде благ със своите подчинени.

Драконите са огромни сноби. Въпреки, че парите не са им винаги първа цел, те са страшно впечатлени от богатство, престиж, ранк и блясък. Дракона е надарен, интелигентен, упорит, можещ и е щедър. Те могат да постигнат всичко. Независимо дали Дракона избере артистична кариера, медицинска или дори политическа, той ще блесне в нея. Те са успешни независимо къде отидат.

Дракона често е обичан, любовта никога не ги разочарова, напротив, често те са причианата за нечия драма или отчаяни. Жените от този знак са често наобиколени от почитатели и желани за брак.

Позитивни черти

Вие сте един много мощен знак и имате решимостта да постигнете това, което желаете. Вие сте в състояние да изпълнявате своите задачи, да преодолявате всички проблеми. Вие сте много щастливи с хората около вас.

Вашето социално положение е много добро, вие сте очарователна личност, която привлича хората моментално. Като цяло сте щастливи. Вие сте прями, но имате топло сърце. Интелигентни и талантлив и сте, може да постигнете каквото сте наумили. Вие сте перфекционист в дребните детайли. Лидер сте и можете да преценявате и ръководите хората. Имате висока мотивация, може да вдъхновявате околните да работят за каузите ви.

Несъвместими с

Куче

Съвместими с

Плъх, Маймуна

Благоприятен сезон

Края на пролетта

Негативни черти

Вие не приемате лесно пораженията. Може да направите голям проблем ако загубите. Може да бъдете много взискателни и по този начин да направите живота на хората около вас нещастен. Нямате състрадание към другите. Научете се да оценявате малките неща в живота. Може да бъдете много арогантни и деспотични. Вие сте големи сноби, лесно може да се впечатлите от богатството и престиж. Имате предубедени възгледи за хората около вас и проблемите им.

Известни хора от зодия Дракон

Зигмунд Фройд, Мартин Лутър Кинг, Робин Уилямс

Вижте друга китайска зодия

Последни статии всички статии

Домовете в Астрологията
Основи на Астрологията