Китайска зодия Петел

Петел

Хората от зодия Петел са много наблюдателни. И през повечето време, те са много точни и прецизни с наблюденията си. Може да се каже, че Петлите имат много силно „шесто чувство“.

При Петлите, това, което виждате, е точно това, което получавате. Няма скрити места в характера на петела: те не са нито сложни, нито задълбчени, по-скоро са много откровени и прями. Петелът обича да бъде забелязан и поласкан. Заради това те биха могли да се обличат малко ярко, но в сърцето си, те са напълно консервативни.

Родените в годината на Петела винаги изглеждат привлекателни и красиви. Те са общителни и обичат да получават внимание. Независимо дали вярвате или не, не е лесна задача да се заблуди Петел. Съзнанието им е предпазливо и скептично, с това проницание от Петлите стават отлични диагностици, детективи, лекари, медицински сестри и психиатри.

Петли са винаги навън и в движение. Рядко ще видите спокоен Петел, който седи тихо в хола, без да прави нещо. Те също имат и много таланти и може да станат специалисти по много неща.

Всички петли са изключително съзнателни за облекло и външен вид. Те могат да се изглеждат консервативни, но са обсебени от външния си вид – те могат да прекарват часове пред огледалото и окото им дори няма да мигне, ако изхарчат огромна сума пари за една риза или рокля. Това не означава, че са невнимателни с парите, в действителност, те обичат да сравняват цените и дори успеят да спазарят дори малко по-евтина цена, те ще бъдат доволни.

Въпреки, че е бърз, практичен и изобретателен, Петела също обича да мечтае. И защото те обичат да мечтаят, те ще разочароват любимия човек, защото реалността никога няма да съвпадне с тези мечти, те биха искали да споделят с тях. Въпреки, че те наистина са искрени за тези сънища, Петлите са страхотни домакини и обожават забавленията.

Основната добродетел в характера на Петела е лоялността: те са предани приятели. Те винаги спазват обещанията си и са винаги верни на думата си. Когато Петлите обичат и се възхищават на някого, те дори прескочат Луната, само за да бъдат близките им щастливи.

Позитивни черти

Вие сте един добър източник на решения и работохолици. Хитри сте в бизнеса. Не поемате излишни рискове, а се придържате към пътя, който вече добре утъпкан. Вие сте находчиви и изключително компетентни. Вие сте бъбриви и изглежда имате познания за всичко. Открити сте и не криете нищо. Вие сте едно топло човешко същество. Предпочитате стабилен и сигурен живот. Вие сте много наблюдателни и имате око за детайлите. Твърде лесно се доверявате. Те обичате чистотата и сте перфекционисти. Вие имате добри комуникативни умения и остър ум.

Несъвместими с

Заек

Съвместими с

Змия, Бик, Дракон

Благоприятен сезон

Средата на есента

Негативни черти

Вие сте много непрактични и горди. Имате екстравагантен начин на живот. Обичате да се хвалите. Може да сте много егоцентрични. Вашето желание за чистота може от време на време да стане натрапчиво. Трябва да контролирате всичко, което се случва около вас. Може да имате заядлив характер. Вие сте консервативни. Може да ви липсва амбиция. Харесвате да си стоите у дома.

Известни хора от зодия Петел

Ерик Клептън, Щефи Граф, Ръдиард Киплинг, Лари Кинг

Вижте друга китайска зодия

Последни статии всички статии

Домовете в Астрологията
Основи на Астрологията