Китайска зодия Змия

Змия

Змиите винаги са били съблазнителите на човечеството. Ако сте чували историята за „Бялата змия“ ще разберете защо. Всъщност, хората с китайска зодия Змия са родени чаровни и популярни. Те привличат хората около тях и не могат да бъдат инорирани.

Вниманието на техните връстници и публичното признание е най-малкото, което Змиите очакват от живота. Но те никога не са твърде шумни и не казват какво мислят, имат и превъзходни маниери.

За разлика от Змията, прелъстила Ева към грях, астрологическата Змия не е дявол, не е дори и малък демон, а просто приятен, над средното сексуален нормален човек. Устремени да довършат всичко започнато дори до горчивият край, Змията мрази да бъде оставена да виси. Змиите взимат решенията си бързо и твърдо.

Повечето хора са тайно или безнадеждно влюбени в Змиите. Ако съберете хората около вас, които са влюбени безнадеждно, те вероятно са влюбени в Змия. Неустоими, колкото излгеждат, Змията никога не си губи времето с празни приказки. Техните мисли често са задълбочени. Те са интелектуалци, философи, хора на мисълта.

Змиите разчитат много на първите впечатления, на чувствата си и на симпатиите си, вместо на фактите или на съветите или мненията на другите хора. Имат нещо като 6-то чувство в това отношение. Малко трудно заемат пари, но симпатиите им към другите често ги води към това да помагат на близките си.

Фатален недостатък при тях е тенденцията към преувеличаване и престараване, в помагането на приятели и всичко останало. Ако направят услуга на някого започват да се чувстват сякаш другите са им длъжници. Друг голям недостатък при тях е тенденцията им да лъжат. Независимо дали ги наричат „бели“, „благородни“ или някакви други лъжи, въпреки, че не лъжат често, те лъжат когато чувстват, че може да им се размине.

От парична страна на нещата, Змиите имат късмет, няма нужда да се тревожат, че ще останат без пари, винаги когато имат нужда ще могат да докопат необходимото им, за да избегнат затруднения. Като цяло Змиите са внимателни, но щедри с приятели и семейство.

Змийте трябва да се придържат към кариери, които няма да ги вкарват в излишен риск, дори в риска да работят твърде много. Ако трябва да сме честни, Змията е малко мързелива. В любовта мъжете Змии са романтични и чаровни, имат добро чувство за хумор. Жените Змии са често красиви и успешни, но ако Змия си избере партньор, те ще са ревниви и притежателни, дори когато вече не обичат дадения партньор. Отхвърлянето е най-лошият удар по крехкото им его. Змиите трябва да са добре посрещнати, приети и удобрени от хората с които изберат да контактуват, на Змиите е необходима доста сигурност.

Позитивни черти

Вие сте очарователна личност и привличате останалите като магнит. Добри сте и сте много дипломатични. Имате много добра интуиция. Вие сте сигурни и надеждни. Имате добри бизнес умения.Много сте внимателни с парите, но не сте скъперници. Вие сте неустоими и интелигентни. Много сте трудолюбиви. Можете да бъдете щедри, когато ви се отдаде възможност. Добри сте при вземане на решения. Изобретателни сте в събирането на информация. Вие сте приспособими към ситуациите и гъвкави по природа. Може да бъдете романтични и очарователни.

Несъвместими с

Тигър, Глиган

Съвместими с

Бик, Петел

Благоприятен сезон

Ранно лято

Негативни черти

Но можете да бъдете и мързеливи. Съмнявате се във всичко, трудно се доверявате на хората. Ревниви сте. Не сте много социални, чувствате се несигурни в отношенията си. Трудно давате пари назаем. Имате навика да преувеличавате нещата. Отнасяте се собственически към хората, на които сте помогнали. Егоист сте по природа. Трудно приемате промените. Не търпите критика.

Известни хора от зодия Змия

Ейбрахам Линкълн, Махатма Ганди, Джон Ф. Кенеди, Франклин Рузвелт, Опра Уинфри, Пабло Пикасо

Вижте друга китайска зодия

Последни статии всички статии

Домовете в Астрологията
Основи на Астрологията