• Силни страни
 • Амбициозни
 • Уверени
 • Щедри
 • Лоялни
 • Окуражаващи

Лъв ♌︎

23 юли – 22 август

Елемент: Вода Качество: Неподвижен
Ден: Неделя Планета управител: Слънце
Добра обща съвместимост: Овен, Стрелец Най-добра любовна съвместимост: Водолей
Цвят: Златен Щастливи числа: 1, 4

Характеристика на зодията


Хората под знака Лъв са родени лидери. Те са самоуверени, доминиращи и е изключително трудно да им де устои. Те могат да постигнат всичко, което искат, независимо дали става дума за работа или времето, прекарано със семейството и приятелите им.

Лъвът е огнен знак, което означава, че той обича живота. Подобно на Стрелец и Овен, Лъв може да се разреши дори и най-трудните проблеми и да поеме инициативата в сложни ситуации.

Управляван от Слънцето Лъв го боготвори във всички е форми, което е и метафоричен израз на състоянието на неговото его. Това може да бъде добре, защото Лъвът може лесно да постигне това, от което има нужда. Но, от друга страна може да е проблем, когато представителите на зодията пренебрегват проблемите и нуждите на другите, за да изпълни своите желания.

Лъвът често има твърде много приятели, защото той е много щедър и верен. Самоуверен и привлекателен той е в състояние да обедини различни групи от хора.

Представителите на тази зодия обаче могат да бъдат арогантни, мързеливи и негъвкави, защото понякога смятат, че друг трябва са свърши тяхната работа. Здравото му чувство за хумор може да направи в сътрудничество с други хора по-лесно.

 • Любов и секс

  Този огнен знак е страстен и искрен в чувствата си. Когато става дума за секс Лъв може да бъде забавен и много енергичен. За него ясно определени граници между секса и любовта. Хората, родени под знака Лъв, искат партньори, които да не са самостоятелни, но на същото интелектуално ниво като тях. Лъвове са забавни, лоялни и много щедри към своите партньори.

 • Семейство и приятели

  Лъв е верен приятел. Винаги ще помогне на другите, дори ако това му отнема много време и енергия . Силен и надежден той има способността да се хареса на почти всички. Скромен и милостив може да организира сам всякакви тържества и събития.

  Лъвът рядко е сам. Той избира своите близки приятели по способността им да са със силно чувство за достойнство и изпълнение на поетия ангажимент.

  Когато става дума за семейство му, Лъвът ще направи каквото е необходимо, за да ги защити. Той е верен и горд, ще се придържа към семейството си в и добри, и в лоши времена.

 • Работа и пари

  Лъвовете са пълни с жар и енергия, склонни са да бъдат винаги ангажирани. Те са амбициозни, креативни и големи оптимисти. След като се посветят на своите работодатели, те ще направят всичко за тях. Но най-добрата възможна ситуация за тях е, когато те самите са шефове.

  Професии в сферата на образованието и политиката са подходящи за Лъвовете. Всичко, което ги поставя в лидерска позиция, ги устройва.

  Лъвът обича да е заобиколен от съвременни и модерни неща. Парите идват лесно за него. Изключително щедър Лъвът ще даде и последните си пари, за да помогне на приятел. За него няма недостиг на работа, нагърбват се с повече, отколкото могат да свършат.

 • Известни личности от зодия Лъв


  Робърт Де Ниро, Робърт Плант, Робърт Редфорд, Роджър Федерер, Рой Кийн, Роман Полански , Росен Барчовски, Сам Уортингтън, Сандра Бълок, Силви Вартан, Си Си Кеч, Слободан Милошевич, Стенли Кубрик, Стефан Цанев, Стойка Миланова, Таря Турунен, Тиери Анри, Трифон Иванов, Уди Харелсън, Уго Чавес, Уесли Снайпс, Уитни Хюстън

Как да привлечем мъж Лъв

Мъжете от зодия Лъв искат да бъдат третирани като царе в една връзка. Когато разберете, че това за тях е необходимост, а не само един от нарцистичен характер, можете да ги съблазните. Вашият план за действие трябва да бъде голям и драматичен. С възхищение, обич, привързаност и уважение със сигурност може да съблазните мъж от зодия Лъв. Мъжете, родени под астрологичния знак на Лъва, винаги са щедри и ще засипят с цветя и подаръци. Все пак, ако искате да съблазните един Лъв, ще трябва да докажете, че сте достойни за царския си любим. Лъвът обича комплименти за външния си вид. Въпреки че изглежда уверен, той се нуждае от много внимание и силни похвали. Някои от най-добрите черти на Лъв е, че той е романтичен и страстен, но се обръща само към жените, които го карат да изглежда добре. За пората, родени под знак Лъв, се знае, че са вечни ергени, които са винаги на „лов“. Лъвът иска животът му да бъде изпълнен с приключения и тържества. Той иска да е в центъра на вниманието на околните, така че можете да ви се наложи да се конкурирате с по-голям брой негови почитатели. Ключът към съблазняването на Лъва е да се уверете, че го обожавате по начина, по който той обича да бъде обожаван. Когато става дума да го запазите за себе си има само едно правило, което трябва да запомните – отнасяйте се с него като с цар и той ще бъде ваш завинаги.

Как да привлечем жена Лъв

Жената Лъв е много сърдечна и водена от желанието да бъде обичана и обект на възхищение от околните. Жените, родени под знак Лъв, искат бъдат в центъра на вниманието. Ако искате да съблазни жена от зодия Лъв ще трябва да я и подарявате луксозни и хубави неща. Тя оценява романтични мъже и ще очаква да бъде в центъра на вашия свят. Запознанството с жена Лъва изисква да приемате недостатъците й и я похвали за добрите й качествата. Тя не обича да се състезава за любовта на мъжете и очаква да бъде третирана като кралица. Сексът с жена Лъв ще бъде страстен, но е малко вероятно тя да се интересуват от някоя извратена игра. Жената от зодия Лъв се радва на фините неща в живота, така че винаги може да я отведете в музей на изкуството или на луксозен ресторант. Купете й цветя или други подаръци, за да я накарате да се почувства специална. Ако тя разбере, че имате проблем с парите, може да загуби интерес към вас. Жената Лъв може да бъде малко по-властта, така че трябва да й позволите да се чувства така, че тя има контрол над вас. Ако сте в състояние да я накара да се чувства като кралица, вие ще изпитате дълбока любов, придружена със страстен секс.

Астрология

Научете всичко за Астрологията - елементи, планети, домове и всичко останало!

Научете всичко!

Съновник

Какво сънувахте?

Асцендент

Какво представляват асцендентите? Асцендент е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт

Изчисляване на Асцендент

Число на живота

Дата на раждане:

Число на Името


Китайска зодия

Дата на раждане:

Таро карта на деня

Влюбените

Любовниците е представителна карта не само на важния житейски избор, но и за влюбените, двойките и другите видове партньорства, като ...

Прочетете още

Цитат на деня

Да бъдеш добър човек и да бъдеш добър гражданин не винаги е едно и също нещо.


Аристотел

Любовна съвместимост

Просто изберете Вашия знак и този на вашия партньор или любовен интерес.

+ =