• Силни страни
 • Независими
 • Щедри
 • Оптимистични
 • Ентусиазирани
 • Смели

Овен ♈︎

21 март – 19 април

Елемент: Огън Качество: Кардинален
Ден: Вторник Планета управител: Марс
Добра обща съвместимост: Лъв, Стрелец Най-добра любовна съвместимост: Везни
Цвят: Червен Щастливи числа: 1, 9

Характеристика на зодията


Както първи знак в зодиака с присъствието на Овен почти винаги се поставя началото на нещо, енергично. Той непрекъснато търси динамика, скорост и конкуренция. Представителите на зодията са първи във всичко - от работа до социални събирания.

Благодарение планетата Марс Овен е един от най-активните зодиакалните знаци. Хората, родени под знака Овен имат за цел търсят отговори на лични и метафизични въпроси.

Овен е огнен знак, точно като Лъв и Стрелец. Това означава, че е понякога представителите на зодията предприемат действие преди да го обмислят добре. Те имат отлични организационни умения, рядко ще се срещнете Овен, който не предпочита да свърши повече неща наведнъж, често дори преди обедната почивка! Предизвикателствата за тях се увеличават, когато стават отдушник за гнева на другите.

Овенът често буквално ходи с главата напред . Представителите на зодията са естествено смели и рядко се страхуват. Те притежават младежка сила и енергия. Независимо от възрастта си изпълняват поставените им задачи за рекордно кратко време.

 • Любов и секс

  Овенът обича да флиртува. Това е човекът, който ще поеме инициативата, когато става въпрос за романтика. Представителите на зодията са много страстни, енергични и обичат приключенията. Когато Овен се влюбва, веднага ще отиде при обекта на любовта си и ще покаже чувствата си. Овенът е страстен любовник. Докато има много адреналин и вълнение, връзката с Овен може да бъде силна и дълготрайна.

 • Семейство и приятели

  Овен е постоянно в движение, активността е ключовата дума за тази зодия. Колкото повече и по-различни приятели има, толкова по-добре. Поради факта, че хората, родени под този знак, могат лесно да общува, те имат невероятен брой връзки. Но в дългосрочен план истинските им приятели остават малко. Само тези, които са също толкова енергични, могат да запазят приятелството с тях.

  Независим и амбициозен Овенът може отрано да определи посоката, в която иска да се движи. Когато са далеч от семейството си, то е винаги в сърцата им.

 • Работа и пари

  Това е област, в която Овен блести ярко. Работната среда е най-доброто място за амбициозният и творчески Овен. Роден лидер, Овен предпочита да издава заповеди, а не да получава. Представителите на зодията имат отличната възможност да предсказват, което им позволява да бъдат винаги една крачка напред и да поставят нещата на местата им.

  Когато е изправен пред предизвикателство Овен бързо ще направи оценка на ситуацията и взема решение. Конкуренцията не го притеснява, просто го насърчава да свети още по-силно. Може да направи кариера като търговски агент, мениджър.

  Въпреки че, Овен е мъдър, не пести пари за черни дни. Радва се да харчи за пазаруване, а и за хазарт. Живее в настоящето. Смята, че трябва да живее за момента. Недостигът на пари за Овен е рядкост, защото представителите на зодията обичат да работят.

 • Известни личности от зодия Овен


  Чарли Чаплин, Кармен Електра, Селин Дион, Лейди Гага, Елтън Джон, Йохан Себастиан Бах, Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Ким Ир Сен, Амансио Ортега Гаона, Мукеш Амбани, Ингвар Кампрад, Камен Донев

Как да привлечем мъж Овен

Независимостта е от ключово значение за представителя на зодия Овен. Ако искате да съблазните мъж Овен, трябва да се научите да играете по неговите правила. За мъжете от тази зодия да преследват е по-вълнуващо от самия улов. Мъжът Овен винаги иска това, което не може да има. Ако искате да привлечете вниманието му трябва да трябва да бъдете наградата, която той иска да спечели. Мъжът Овен обича предизвикателствата, ще трябва да му стане ясно, че не може да доминира над вас. От време на време оставете да ви покровителства, защото обича да бъде "рицар в блестящи доспехи". Не се страхувайте да го предизвиквате за битка постоянно, в противен случай той може да загуби интерес към вас. Някои от най-негативните му черти е, че той е егоцентричен, арогантен и упорит. Въпреки това е и много смел, приключенски настроен и страстен. Връзката мъж Овен може да бъде забавна и вълнуваща, но той може да разбие сърцето ви, ако не се придържате към дългосрочен план.

Как да привлечем жена Овен

Питали ли сте се как да съблазни жена зодия Овен? Разберете повече за характеристиките й и какво е иска тя Жените от зодия Овен са безстрашни и естествени лидери. Те са енергични, харизматични, динамични, обичат предизвикателствата и приключенията. Ако искате да привлечете вниманието на един жена Овен, трябва да й позволите да ви съблазни. Една жена, родена зодия Овен, е изключително страстна и сексуална което я прави неустоима за противоположния пол. Тя жадува любов, но в същото време иска да контролира ситуацията постоянно. Ако искате да привлечете една жена, родена под знак Овен, ще трябва да бъдете внимателни, не бива да създавате впечатление, че искате да я съблазните и да й позволите да вярва, че тя владее положението. Инициативата винаги трябва да идва от нея. След като се влюби обаче тя е изключително вярна, но и ревнива. Общуването с жена Овен изисква много време и внимание към всеки детайл, защото тя очаква много внимание от партньора си. Сексът е зоната, където тя наистина блести. Тя е уверена и разполага с властен характер, което ще направи секса по-интересен. Поради страстната й природа, тя най-вероятно ще вземе нещата в свои ръце. Връзката с жена от зодия Овен може да бъде интересна, пълна с приключения и вълнение, но само ако сте готови да бъдете по-малко властни с нея.

Астрология

Научете всичко за Астрологията - елементи, планети, домове и всичко останало!

Научете всичко!

Съновник

Какво сънувахте?

Асцендент

Какво представляват асцендентите? Асцендент е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт

Изчисляване на Асцендент

Число на живота

Дата на раждане:

Число на Името


Китайска зодия

Дата на раждане:

Таро карта на деня

Влюбените

Любовниците е представителна карта не само на важния житейски избор, но и за влюбените, двойките и другите видове партньорства, като ...

Прочетете още

Цитат на деня

Да бъдеш добър човек и да бъдеш добър гражданин не винаги е едно и също нещо.


Аристотел

Любовна съвместимост

Просто изберете Вашия знак и този на вашия партньор или любовен интерес.

+ =