Китайски зодиак

Китайските зодиакални знаци се определят от лунната година, в която сте родени. Китайците вярват, че животното, в чиято година хората са родени, има дълбоко влияние върху личността и съдбата. Китайска поговорка гласи: Това животно се крие в сърцето ти. За разлика от Западната астрология, тя не разглежда небесни съзвездия или планети, за да предскаже съдбата на човека. По-скоро китайски астрология се занимава с гадание на Wuxing или петте елемента ( земя, огън, вода, метал, дърво ), Ин и Ян, и Чи, както и циклите на времето. Легенда разказва, че създаването на китайските зодиакалните знаци започва, когато Буда поканил всички животни, за да се сбогуват преди заминаването си от Земята. Само дванадесет се отзовали на призива му и така на тези, които били там, е дадено почетно място в цикъла на годините.

Петте елементи и Ин и Ян

Голяма част от китайската философия е изградена около пет елемента, както и убеждението, че те си взаимодействат с природни явления. Петте елемента, а именно: метал, вода, дърво, огън и земя са съществували в китайската култура в продължение на хиляди години и имат влияние върху китайския зодиак. Всеки елемент има различни характеристики.

Характеристиките на петте елемента са възложени на 12-те животински знака, създавайки 60 възможни зодиакални комбинации. Концепцията на Ин и Ян се отразява и на китайския зодиак чрез присвояване на противоположни сили за всеки животински знак - всяка от китайските зодии е Ин или Ян. Ин се възприема като земята, женско, тъмно, и пасивно. Ян се възприема като мъжко, небето, светлина, и активно.

Калкулатор

Ако не знаете вашата китайска зодия използвайте калкулатора:

Дата на раждане:


Китайските зодии се определят за една година, но понеже китайската нова година е на различна дата през Януари и Февруари всяка година е добре да използвате калкулатора.

Астрология

Научете всичко за Астрологията - елементи, планети, домове и всичко останало!

Научете всичко!

Съновник

Какво сънувахте?

Асцендент

Какво представляват асцендентите? Асцендент е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт

Изчисляване на Асцендент

Число на живота

Дата на раждане:

Число на Името


Таро карта на деня

Влюбените

Любовниците е представителна карта не само на важния житейски избор, но и за влюбените, двойките и другите видове партньорства, като ...

Прочетете още

Цитат на деня

Да бъдеш добър човек и да бъдеш добър гражданин не винаги е едно и също нещо.


Аристотел

Любовна съвместимост

Просто изберете Вашия знак и този на вашия партньор или любовен интерес.

+ =