Асцендент

Изчисляване на Асцендент

Време на раждане

Час на раждане

Място на раждане

Какво представляват асцендентите?

Вашият асцендент (също "изгряващ знак") е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт в момента на Вашето раждане. На наталната карта може да се отбележи като ASC или АS. Ако знаете часа, когато сте се родили, може с точност да се изчисли Вашият асцендент. Широко разпространено е вярването, че колкото по-близо е асцендентът до Слънцето, толкова по-силно влияние ще усеща от това човекът, Това също така е вярно, ако Слънцето е в слаба позиция в наталната карта (ако например сте родени през нощта). Също така се смята, че влиянието е по-слабо, когато моментът на раждането е в края на изгряването на асцендента (точно преди появяването на следващия знак). Тъй като асцендентът е пряко обвързан с часа и мястото на раждане, той представлява средата и условията, на които може да е подложен човек, по време на детството. Затова се смята, че е също толкова важен и значим, колкото слънчевите и лунните знаци, защото всички други аспекти на наталната карта се определят от този знак. Смята се, че асцендентът е маската, която слагаме пред хората... това е първото впечтлание, което оставяме, при нови запознанства. Ако Ви се е случвало да сте объркани от това как Ви описват останалите, то това е защото описват тази страна от Вашия характер. Асцендентът участва в изграждането на нашия външен вид и характер, както и на физическите ни характеристики. Асцендентът се изразява в нашия имидж, стил, маниери и нашето държание. Някои астролози имат теория, че асцендентът се изразява по-слабо след 30-годишна възраст, когато нашето самочувствие започва да произтича от това, което е нашата същност. Вашият асцендент са първите черти, които представяме пред другите. Той е Вашият автопилот и отговаря на Вашата среда. Вашият слънчев знак започва да става по-видим с времето. Накрая двата знака се сливат и създават външен и вътрешен слой, като затварят лунния знак дълбоко вътре.

Както останалите знаци от зодиака, асцендентът също попада в категорията: огнен, земен, въздушен или воден:

Огнените знаци (Овен, Лъв и Стрелец) са енергични, оптимистични и винаги ентусиазирани. Те са приятелски настроени и не обичат да критикуват, което им позволява да се вписват добре в социалната среда.

Земните знаци (Телец, Козирог и Дева) са практични и сигурни. Може да изглеждат малко срамежливи, сериозни или предпазливи.

Въздушните знаци (Близнаци, Везни и Водолей) са добри в комуникацията. Те са общителни и приятелски настроени, често независими.

Водните знаци (Риби, Скорпион и Рак) са емоционални, интуитивни и много чувствителни. Те често крият истинските си чувства, защото по този начин се предпазят от заобикалящия ги свят.

Любовна съвместимост

+ =

Зодиак

Научете всичко за зодиака, елементите, качествата и планетите, които съставят астрологията!

Нумерология

Пътя на живота е най-важното число в нумерологията и се получава от датата на раждане. Разкрива основните неща, които да научите по време на този живот!

Любовна съвместимост

Открийте дали вие и Вашият любовен интерес или партньор сте сродни души, най-добри приятели, или рецепта за бедствие.

Китайски зодиак

Китайският животински зодиак е повтарящ се цикъл от 12 години, като всяка година се представя от едно животно и неговите характеристики.