Зодиакален знак Козирог

Силни страни: Отговорни, Дисциплинирани, Висок самоконтрол, Управленски умения, Работливи

Слаби страни: Всезнайковци, Не прощават лесно, Назидателни, Инати, Черногледи

Качество: Кардинален

Елемент: Земя

Цвят: Бял

Управител: Сатурн

Числа: 8, 10

Ден от седмицата: Събота

Дом: Десети

 

Личностна характеристика

Когато става дума за професионализъм и традиционни ценности представителят на зодия Козирог е първият. Козирог е практичен и се счита за най-сериозен знак на зодиака, който притежава независимост в личен план и в бизнеса. Като знак на Земята за Козирог няма нищо по-важно в живота от семейството.

Козирог има потенциал да бъде велик лидер или мениджър, стига да е в сферата на бизнеса. Сатурн е управляващата планета на Козирог. Влиянието на Сатурн прави Козирог практичен и отговорен. Представителите на зодията са майстори, когато трябва да докажат, че са прави. Хората, родени под знака Козирог, понякога могат да бъдат наистина упорити. Те се стремят да стигнат до върха само с опита си. Проблеми могат да възникнат когато Козирог трябва да бъде много близо със своите сътрудници. На представителите на тази зодия им е трудно да приемат различията на другите – те имат нужда да контролират хората. Те си мислят, че са единствените, които знаят как да се реши даден проблем, но трябва да се научат как да прощават на другите и да спрат да ги осъждат.

Любов и секс

Когато става дума за любов е трудно да се спечели един Козирог. Но ако успеете, той ще остане ангажиран с Вас през целия Ви живот. Козирогът е сериозен любовник, който обича да прави нещата бавно и старателно. Хората, родени под знака на Козирог, изразяват чувствата си повече чрез действия, отколкото с думи. Те са щедри и няма да се поколебаят да похарчат пари за една фантастична нощ навън. Те са честни, лоялни и грижовни.

Семейство и приятели

Козирогът е много интелигентен, той може да бъде чудесен приятел. Той иска приятелите му да са честни и лоялни хора. За него няма ограничения, когато става въпрос за приятелите и семейството си.

Козирогът уважава семейните традиции и обича празниците с приятелите и семейството си. Изблиците на емоция са често срещани за Козирог, който изразява чувствата си чрез действия.

Работа и пари

Козирог поставя високи стандарти за себе си, но неговата честност , всеотдайност и упоритост могат да го направят отличен мениджър . Лоялността и желанието да работи усилено са качествата, които Козирог високо цени както в себе си, така и в хората от обкръжението си.

Козирог е надарен с жив ум и страхотна концентрация. Работата в управлението, финансите, образованието и недвижими имоти са отличен избор за тази зодия. Козирозите са много изобретателни, те знаят как да управляват своето време и пари. Козирогът знае, че само упорита работа ще му донесе успех в дългосрочен план.

Как да привлечем мъж Козирог

Мъжете от зодия Козирог са решителни и амбициозни хора, които искат да стигнат до върха, за да получат наградата си. Една от най-добрите черти на Козирога, е че той е изключително земен човек. Мъжът, роден под астрологичния знака Козирог, предпочита реалността. Ако искате да съблазните мъж Козирог трябва да уважавате неговата амбиция и нужда от контрол. Едни от положителните му черти със сигурност са търпение и внимание към всеки детайл, което му помага за постигане на целите. Ако Козирог поеме отговорност във всяка ситуация, ще имате по-големи шансове да го съблазните. Той е традиционалист, така че ще иска партньор, който е стабилен и практичен. Козирог не влиза лесно в романтични отношения. Той може да бъде малко по-студен в началото, но след като получи удобството си всичко това ще се промени. Той иска партньор, който е също толкова целенасочен, който може да го подкрепя в преследването на собствените му амбиции.

Как да привлечем жена Козирог

Жените от зодия Козирог са самоуверени, амбициозни, упорити, отговорни и надеждни. Ако искате да съблазни жената, родена под знака Козирог, трябва да имате добро чувство за хумор и да сте готови да чакате да реши да се отвори към Вас. Ако искате да сте с нея ще трябва да я впечатлите с преценката си за по-фините неща в живота. Въпреки това се уверете, че не парадирате с твърде много пари, тъй като това може да я отдалечи от Вас. Жената Козирог обикновено е доминираща в отношенията. Не прави секс още на първата среща, така че ако повдигнете въпроса, тя сигурно ще Ви изхвърли от живота си веднага. Жената Козирог трябва да се чувства комфортно с партньора си, да даде достатъчно време, за да реши дали е готова да започне полов акт. Тя се интересува от интелигентни хора, така че се уверете, че имате нещо интересно, всеки път, когато сте заедно. Ако можете да я накарате да се смее достатъчно дълго, тя ще се чувства комфортно и ще бъде много по-отворена да бъде съблазнена.

Известни представители на Козирог

Нина Добрев, Христо Ботев, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Алеко Константинов, Жана Д`Арк, Шарл Перо, Карел Чапек, Едгар Алън По, Алексей Толстой, Джек Лондон, Нютон, Кеплер, Луи Пастьор, Цицерон, Мао Цзе Дун, Никсън, Пиер Кубертен, Елвис Пресли, Мохамед Али

Прочетете хороскопа за зодия Козирог

гледания


hero
Гледане на кафе

Иcĸaтe ли дa cи глeдaтe нa ĸaфe? Beчe нe e нyжнo дa xoдитe пpи вpaчĸa или дa тъpcитe глeдaчĸи oт ceвepнa или южнa Бългapия.

Гледане
tarrot-yes-no
Гледане на Таро

Търсите бърз отговор на труден въпрос? Таро картите ще ви помогнат да го намерите!

Гадание
hero
Гледане за Числата от лотарията

Ако ви трябва вдъхновение, можете да използвате това гледане за да Ви изчисли с какви числа да играете.

Гадание
hero
Книга на съдбите

Кликнете върху желаната категория и ще видите списък с въпроси, на които Книгата на съдбите е готова да отговори.

Гадание

Съвместимост

potencialen-luboven-partnior
Потенциален любовен партньор

Някога писали ли сте Вашето име + това на човека, по когото си падате, за да видите как изглеждат заедно?

Изчисляване
suvmestimost na imenata
Съвместимост на имената

Някога писали ли сте Вашето име + това на човека, по когото си падате, за да видите как изглеждат заедно?

Изчисляване
suvmestimost na imenata
Съвместимост за приятелство

Ще бъдете ли приятели завинаги? Научете как най-добре да се справите с приятелите си и да извлечете максимална полза от връзката си!

Изчисляване
lubovna savmestimost
Любовна съвместимост

Разберете дали с партньора си сте сродни души, най-добри приятели или рецепта за катастрофа.

Изчисляване

Таро гадания

Намерете отговорите на вашите най-дълбоки, горещи въпроси с безплатни гледания на Таро за всяка тема – любов, кариера или всеки въпрос без отговор! Но как Таро може да ви помогне да ви напътства и да ви разкрие истини?

Ежедневно гледане

Започването на всеки ден с това гледане на Таро е чудесен начин да се подготвите за всички възможности - и да избегнете възможните капани. Направете своето гледане и получете прозрение за предстоящия ден!

Гледане
Ежедневно гледане за любов на Таро

Разберете какво ви очаква всеки ден в романтичен план с помощта на любовното си четене на Таро. Гореща среща? Драма? Самотна вечер? Разберете какво да очаквате сега...

Гледане
Да / Не таро

Търсите бърз отговор на труден въпрос? Това популярно таро гледане Ви дава прост отговор - да или не.

Гледане

Астрологични статии

Какво червило отива на Вашата зодия
Какво червило отива на Вашата зодия

Ако се колебаете какъв цвят червило да си вземете и не сте сигурни кое най-много ще Ви отива, доверете се на звездите! Вижте кой оттенък приляга на зодията Ви най-добре, за да бъдете неотразима навсякъде!

Котешки хороскоп – характер на котката според зодиака
Котешки хороскоп – характер на котката според зодиака

Звездите оказват голямо влияние върху характера не само на хората, но и на домашните любимци. Котките също имат свой собствен хороскоп, с помощта на който можете да откриете идеалната котка за Вас или да научите...

5 начина да разберете как ще се казва бъдещият Ви мъж
5 начина да разберете как ще се казва бъдещият Ви мъж

Още от малки момичетата започват да си представят как ще изглежда бъдещият им съпруг, а някои дори търсят начини да познаят как ще се казва мъжът до тях.

Който не обича свободата и истината, може да стане могъщ човек, но велик - никога.

Волтер