Домовете в астрологията

Обща информация 

 

12-те Дома в астрологията са разположени на кръгова диаграма или колело. Не трябва да се бъркат колелото на Домовете със зодиакалното колело. Зодиакалното колело е основано на годишното въртене на Слънцето около Земята, докато колелото на Домовете се основава на 24-часовото движение на Земята около собствената й ос. Двете колела се събират заедно в точки, произлизащи от калкулация, включваща точното Ви време на раждане и астрономически координати на раждането. Тогава планетите биват описвани по 2 начина: те са в даден зодиакален знак и също така са в даден Дом. Например: двама човека може да са Везни, но единият да има Везни в 12-ти Дом, а другият – Везни в 1-ви Дом. Това може да е основно за изграждането на две напълно различни личности.

12-те Дома в астрологията са символични за всички области, които изграждат човешкия живот. Планетите и зодиакалните знаци ще се изявяват най-силно в онази сфера на живота, която е представлявана от Дома, в който попадат във Вашата натална карта (и също в Дома, който управляват). Запомнете, че Домовете не са „енергии“, както елементите и планетите, нито пък оцветяват енергийната изразеност, както правят зодиакалните знаци. Домовете са онова място, където енергиите е най-вероятно да се покажат. Домовете са поле на опита, а не самия опит.

Забележете как последователността на Домовете следва пътя на развитието в човешкия живот – от първичния импулс на индивидуалното същество (1-ви Дом) през научаването кое е „мое“ и как да използваме онова, което притежаваме (2-ри Дом) до това да се научим как да комуникираме, извъд границите, наложени ни от околната среда (3-ти Дом) и т.н. Следните описания на Домовете са къси и тематични, предназначени за начинаещи.

Най-важните Домове са 1-ви, 4-ти, 7-ми и 10-ти. Те са наречени „ъглови Домове„, защото техните върхове съвпадат с 4-те специални ъгъла: асцендент, I.C., десцендент и M.C. Планетите, намиращи се в ъглови Домове са онези, които ще Ви влияят най-силно.

 

1-ви Дом

Дом на Аз-а

1-ви Дом е наричан Дом на Аз-а. Върхът на 1-ви Дом е домът на Асцендента – знакът, който е изгрял на източния хоризонт в момента на нашето раждане. Като говорим за изгрев и ново начало, точно в това се изразява основната концепция на 1-ви Дом. Новото начало тук е съсредоточено върху личността – Аз-а и пътешествието, по пътя към нашето осъзнаване. Кои сме? Какви ще бъдем? Как реализираме най-добрата си същност?1-ви Дом отгорява за реализацията на целия ни потенциал. Този процес на превръщане в уникален индивид е един от най-големите приноси, които правим в света, в който живеем.

Отличителните белези, които притежаваме, често са наречени „личност“. 1-ви Дом е свързан с индивидуалния човек и неговия подход към живота. Иначе казано, цялата ни същност. Това е опаковката, която показваме на света. А самата опаковка, нашата външност, също е управлявана от 1-ви Дом – физическото тяло и начина, по който се представяме (по-точно главата и лицето).

1-ви Дом управлява също и ранното детство. Всичко от нашите първи стъпки до нашия възглед за заобикалящия ни свят се намира тук. Как ще се развием? Как гледаме на живота? Всичко започва в началото (1-ви Дом) и служи за нашето формиране завинаги.

Общо казано, 1-ви Дом говори на личността, в която се превръщаме и ще станем както вътрешно, така и външно. Отнася се за нашата личност и представяне пред света, нашите основни качества, подход към живота и чувствителност.

1-ви Дом се управлява от Овен и планетата Марс.

 

2-ри Дом

Дом на притежанията

2-ри Дом е наричан Дом на притежанията. Макар да се отнася за онова, което притежаваме, той не се ограничава само с материални неща. Ние притежаваме чувства и емоции, както и способности, нужди и желания. Когато присвоим нещо, ние всъщност показваме собственост върху нашето най-голямо притежание, нас самите.

Използването на притежаваните от нас неща, включително и материални блага, за наша максимална облага, е също част от 2-ри Дом. Нашите притежания трябва да подобряват нашия живот и този на останалите и да приема смисъл на общо щастие. Това излага напред концепцията на стойността, която е ключът към 2-ри Дом. Какво ценим – материално и духовно? Защо го ценим? Кого ценим? Какво всъщност притежаваме? Какво искаме да притежаваме? Защо? Ефективният отговор на тези въпроси е огромна част от същността на 2-ри Дом.

Някои специфични притежания, които се включват във 2-ри Дом са: спечелени доходи и нашата способност да им повлияем, инвестиции и движима собственост (коли, дрехи, бижута и др.) Дълговете също спадат тук, тъй като е наше задължение да си плащаме сметките. Нашият поглед към парите, придобиването на богатство (и дългове), финансови промени, спестявания, бюджетиране и финансово положение – всичко това е управлявано от 2-ри Дом.

За онеси от Вас, които вярват, че парите ще Ви накарат да се чувствате свободни, е интересно да се отбележи, че максимата намира мястото си във 2-ри Дом. Личната свобода, определена от финансовата способност и чувствителност се отнася към този Дом. До голяма степен онова, което притежаваме и какво правим с него, помага за определянето ни като човешки същества. Дали тези материални блага ще ни помогнат да спечелим социален статут, признание, приятелство и любов? Ако ги използваме правилно, може и да помогнат. Затова наш дълг е да използваме тези притежания честно, за нашето и за чуждото благо. Ако притежанията ни работят за нас и за онези около нас, за какво повече може да се молим? Е, има един израз „Каквото повикало, такова се обадило.“ – май е точно така!

2-ри Дом е управляван от Телец и от планетата Венера.

 

3-ти Дом

Дом на общуването

3-ти Дом е наричан Дом на общуването. В този дом по-голяма част от комуникацията се извъшва между човека и неговите близки: семейство, приятели, дори и съседи. Комуникацията може да бъде писмена и вербална и има съвсетни качества. Помислете за сродни души и духовна връзка. Това служи за подчертаването на интелигентността в 3-ти Дом.

В този дом интелигентността се разглежда като аналитическа способност в личностната среда и най-вече практична чувствителност. Ние използваме интелигентността, за да бъдем по-ефективни в собствения си свят и с онези, които са в нето. 3-ти Дом ни напомня, че е добре да използваме както съзнателните си качества, така и по-рефлективна интелигентност, за да пробием. Симбиотична връзка с близките ни е също част от плана. Да не забравяме, че нашето съзнание е силно, бързо и изобретателно. Някои неща са добре премислени, а други са чисто автоматични. Ключът е да извлечем максимума от нашия потенциал.

Ранното образование, което ни учи да мислим и да общуваме, както и кратките пътувания, също са обхванати в 3-ти Дом. Същността на пътуванията говори на интимната същност на 3-ти Дом.

Задействането на интелигентността и споделянето й с останалите е в основата на 3-ти Дом. Как най-добре се доказваме пред онези, които обичаме най-много? Дали нашите действия ще останат верни на околната среда завинаги? Това ни довежда до най-основните начини за събиране на информация, като например компютрите. Дали те ще изградят или развалят общуването? Въпросът може да бъде отговорен, ако се вслушаме в този дом: мислете, осъзнавайте, споделяйте.

3-ти Дом е управляван от Близнаци и планетата Меркурий.

 

4-ти Дом

Дом на семейството и къщата

4-ти Дом е наричан Дом на семейството и къщата. Когато ни кажат „дом“, ние се сещаме за онова място, където сме пуснали корените си. Ние полагаме основата си и здраво стъпваме на земята. Един ден ние всички ще се върнем пак към тази същата земя. 4-ти Дом създава цял кръг на старостта, края и мястото на нашия „вечен сън“.

Голяма внимание 4-ти Дом отделя на концепцията за дома. С пускането на корените си ние създаваме дом за себе си, или по-точно за душата ни. Тук следва да отбележим, че като добавка към външния дом (всички онези тухли и бетон около нас), ние всъщност изграждаме основния дом на душата ни. „Вкъщи съм“ – думите сами по себе си имат спокоен пръстен около тях. Душата сега е спокойна, слята със земята. Ние искаме да се прибираме вкъщи както тялом, така и духом, заради онези, които обичаме. С изграждането на дома ние създаваме място, обител, свещено място за нас и другите около нас.

В нашия дом ние сливаме душата с всичко онова преди нас, което ние изградило досега. Ние създаваме домашно пространство, което ни успокоява, подхранва и пази любимите ни хора. Другото важно нещо тук е семейната история, културните и обществените норми и начинът на живот. Всички те са управлявани от 3-ти Дом, както и нашите корени, предци и наследство. Тези качества се пренасят „вкъщи“, благодарение на нас.

Главните „виновници“ за създаването на нашия дом са нашите родители. Оттук следва, че 4-ти Дом може да се разглежда и като Дом на майката, родителя или Създателя.

Ако погледнем от друга гледна точка 4-ти Дом обхваща също и материалната структура – недвижими имоти. 4-ти Дом представлява семейството, историята и традициите. Всички те допринасят към процеса на собственото ни личностно изграждане.

4-ти Дом е управляван от Рак и Луната.

 

5-ти Дом

Дом на удоволствието

5-ти Дом е наричан Дом на удоволствието. Често удоволствието е резултат на креативността. Обикновеният акт на създаване, в основата си, е да се раздаваш и да направиш нещо – да направиш друго? Да, 5-ти Дом обхваща зачеването и децата, но също така е свързан със създаването на изкуство и култура. От този творчески живот можем да извлечем лично удоволствие и самозадоволяване. Харесвам ли това? Кара ли ме да се чувствам добре? Доставя ли ми удоволствие? Отговорите са изграждащата част на 5-ти Дом.

Ако развием повече този принцип на удоволствието, то придобива по-човешко лице, че може би и две. Романтиката и интимните връзки (и двете емоционални удоволствие) са част от 5-ти Дом. Емоционалното задоволяване може да бъде постигнато по различни начини, като един от тях в 5-ти Дом е хазартът. Макар това да носи финансови рискове, той може да бъде разгледан и като воля за поемане на риск – риск за любов, пари или живота като цяло. 5-ти Дом го вижда като риск с надежда за добри резултати. Този дом всъщност е доста наситен с удоволствия, тъй като обръща внимание и на забавлението, игрите и хобитата. Животът е повече от това да бъдеш и да правиш – той включва и намирането. Намирането на удоволствието в дейностите, с които се захващаме.

Децата като извор на удоволствие също са важни в 5-тия Дом. Това ни връща назад към креативността, тъй като чрез децата ние правим прожекция на себе си и наблюдаваме нейното израстване. Раздаването на всичко, което имаме, на децата ни със сигурност носи изключително удоволствие. Как ще се покаже това? Каква форма на удоволствие и емоционално откриване е най-добра за децата ни? Музика, танци, театър, изкуство – тези красоти са за тях и за нас. Емоционалното обогатяване и чистото удоволствие са в ядрото на 5-ти Дом.

5-ти Дом е управляван от Лъв и Слънцето.

 

6-ти Дом

Дом на здравето

6-ти Дом най-често е наричан Дом на здравето. Способността за справяне с несгодите е ключова в поддържането на добро здраве и тази тема е силно засегната в 6-ти Дом. Като човешки същества ние имаме недостатъци. Какво да правим с тях? Как ще реагираме в момент на лична криза? Такива кризи, болести и преобръщане на късмета са част от нашето битие на Земята. Изправянето пред тези ситуации и справянето с уроците, на които ни учат те, ни помага да разберем в какви личности ще се превърнем.

Страховете ни може да ни спират, но ако се срещнем с тях лице в лице и излезем по-силни от другата страна, то може да научим важния урок за това какъв е смисълът на живота. Работата и служенето са основни в 6-ти Дом. Вниманието тук е насочено върху работата (наемници и работници), тренинг и върху хората, които разчитат на нас. Също така е важно да останем силни след всички тези усилия и точно затова този дом се фокусира и върху здравето, диетите, фитнеса и хигиената.

Основно за това каква работа вършим в живота е и това, което вършим за себе си. Задълженията, отговорностите и личното израстване допринасят за изграждането на реализирана личност. Освен за себе си, ние работим и за останалите; служим на онези, които се нуждаят от нас, включително и ние самите. Ще има моменти на криза със здравето или вярата, които ще застанат на пътя между нас и най-доброто ни Аз. В тези моменти трябва да се отдадем на излекуване, за да се върнем към нашата реализация и служене на света.

6-ти Дом също се отнася и за ежедневните жизнени въпроси: какво ще облека днес? Имам ли нужда да се пострижа? Дали нахраних кучето? Такива обикновени проблеми карат двигателя в нас да не спира да работи и ни позволяват да вършим по-важна работа по наш избор.

6-ти Дом е управляван от Дева и планетата Меркурий.

 

7-ми Дом

Дом на отношенията.

7-ият Дом най-често е наричан Дом на отношенията. В този дом виждаме изместване на фокуса от отделния индивид към другия – партньора.  Сътрудничеството и връзката с другия ние се съюзяваме за общата цел да постигнем нещо. Целта е изключително важна в 7-ия Дом – постигането на нещо велико или пък по-малко за нас, партньорството и дори за цялото общество. Обединявайки се с другия ние се превръщаме в по-ценен член на нашия свят: правим своя принос за колелото на живота. Ние имаме цел, а сътрудничеството и партньорството помагат за бързото изпълняване на нашата цел.

Чрез партньорството ние изпълваме нашата същност. Изведнъж ние се виждаме като част от нещо. Чрез партньороството, в което работим, играем, обичаме и/или създаваме ние се изграждаме цялостно като личност, а другата ни половинка допълнително помага за това. Отношението ни с другите помага за определянето на успеха, който имаме като личност и като част от човешкия вид

7-ият Дом ни показва, че партньорство може да съществува в различни форми: брак, бизнес отношения, договори, преговори и т.н. Малко или много ние сътрудничим в тези различни партньорства, а качеството на това сътрудничене е ключов момент в 7-ия Дом. Защо избираме това партньорство? За любов или за пари? Или пък практически причини? Обществени облаги? Има много причини за обединяване с друг човек. Можем да изберем да попълним дупките, които виждаме у себе си. Или пък просто може би си търсим компания. Партньорствата, в които стъпваме, говорят много за нас самите и ни дават важни уроци. Този Дом ни кара да прозрем, че качеството на нашите партньорства ще подобри начина ни на живот, ще го изпълни и ще го подобри за всички негови страни.

Напрежението в партньорството също служи, за да ни предаде важен урок. Точно затова 7-ият Дом също се фокусира и върху по-тъмните аспекти от нашите съюзи. Разводът и съдебните дела също попадат тук. В най-лошия случай едно партньорство може да доведе до създаването на нови врагове или пък да доведе до война. От нас зависи какъв облик ще придобият партньорствата, които ни предстоят.

7-ми Дом е управляван от Везни и планетата Венера.

 

8-ми Дом


Дом на секса

8-ми Дом най-често е наричан Дом на секса. Този дом се интересува от връзките – отношенията с другите и как някои аспекти от тези отношения могат да придобият по-общ вид. Отнася се до това какво ще ни донесат връзките и как можем да извлечем най-доброто от тях.

Да се върнем към вниманието на Дома върху секса. Французите наричат оргазма „la petite mort“ (в превод: „малката смърт“). При достигане на състояние на екзалтация ние оставяме малка част от себе си – иначе казано, претърпяваме малка смърт. Други виждат в това растеж, ново начало, прераждане на душата или облага за връзката. 8-мият Дом е Дом на равните възможности – той поставя секса, смъртта и прераждането наравно и признава важността и на трите. Ние всички ще преживеем смъртта и прераждането като част на нашия живот: провалените връзки ще доведат до нови връзки, до смяна в кариерата, прическата и т.н. С всяка нова фаза ние се регенерираме и прераждаме и трябва да се радваме на това.

Споделените ресурси също попадат в този Дом: наследство, издръжка, данъци, застраховка и подкрепа един от друг. Финансовата поддръжка, както духовната, емоционалната и физическата също попадат в този Дом. Освен всички тези споделени неща връзките също така имат своя динамика и вътрешно израстване (ние израстваме както сексуално, така и с помощта на по-осезаеми средства. Нашите връзки са експанзивни, но в същото време имат и ограничения, които са поставяни от обществото. Тук се намесват пак данъците, издръжката и общите финанси. Да, с всяка възможност ние се изправяме и с ограничения. Пак срещаме смъртта и прераждането.

Тук ритуалите са на преден план, поради нуждата от наваксване с постоянно променливата същност на този Дом. Всяка група си има собствен начин да прогледне надълбоко в душата и в миналото, за да разберем какво точно сме. В какво ще се превърнат нашите ритуали? В състояния на екзалтация или метаморфози? Какви тайни пазим и защо? Това как се справяме с нашите връзки, отношения и ритуали е много важно тук – ще бъдем ли честни, ефективни и отговорни? Ще повлияят ли благоприятно на групата (фирмата, човешкия вид) благата, които получаваме от връзките си? Това, което оставяме след себе си, е ключово. Как се държим сега и как това ще окаже влияние в бъдеще.

8-ми Дом е управляван от Скорпион и планетите Марс и Плутон.

 

9-ти Дом

Дом на философията

9-тият Дом е Домът на философията. Имайки предвид това, тук вниманието е концентрирано върху търсенето ни за смисъла на живота. С търсенето на живота ни ние започваме да откриваме онова, което ни е предоставено. Всичко в този дом се свежда до „разбирането“: разбирането какво виждаме и чувстваме, както и надеждата за осъзнаването на истинския смисъл.

Чрез висшето образование се надявме да разберем понятия и теории, които ще подобрят нашия свят. Независимо дали става дума за философия или психология, деветият Дом ни напомня, че сме на път за откриване. По този път ние ще се изправим лице в лице с нашите идеали и ще оформим по-нататък нашите морал и етика. Друг подход към по-ясното разбиране за живота и по-важното за непознатото е чрез духовността. Разбирането и приемането на всичко онова, което е по-голямо от нас и нашия свят, е ключът към 9-ия Дом.

За съжаление може да не сме винаги скромни, когато става въпрос за онова, което имаме. Ако тълкуваме буквално възможностите в живота това може да доведе до безмилостна амбиция и алчност, както и до прекомерно разширяване на егото. За да се изправим пред тези демони най-ефективно в обществото, ние въвеждаме закони. Тези закони осигуряват организирания и положителен растеж на това общество. По подобен начин философията и религията помагат фокусът и целта да са отправени към едно продуктивно общество. Основни принципи на 9-ия Дом са това, как се отнасят членовете на едно общество един към друг и дали познават и зачитат законите, по които живеят.

Начинът, по който разширяваме вътрешния и външния си живот, също се разглежда от деветия Дом. Пътуването и взаимодействието с други народи и култури са средство за тази цел. Нашите мечти – онези, които показват нашето минало, както и тези, които говорят за бъдещи събития – също ни помагат да формираме личността си и взаимоотношенията с околните.

Освен това Деветият дом се занимава с издателски и международни начинания като фирми за внос/износ. Този дом също така има многогенераторен изглед, като взима предвид внуците както и вътрешни закони. В края на краищата, обаче, Деветият дом най-добре се описва като философски наклон в търсенето на смисъл и истина.

9-ти Дом е управляван от Стрелец и планетата Юпитер.

 

10-ти дом

Дом на общественото положение

Десетият дом обикновено се нарича „Дом на социалното положение“. Става дума за мястото, което сме заслужили в нашето социално (или работно / кариерно) обединение и в обществото като цяло. Статутът, авторитетът, който той изразява и ,следователно, за ролята, която играем в нашето общество. Домът също така говори за всякакви промоции, които получаваме, за всякакъв момент слава, който можем да получим, както и за видовете бизнес и социални дейности, в които участваме. По отношение на постиженията, този дом се фокусира върху това как виждаме себе си и как обществото вижда нас (и нашите усилия). Чрез този дом ние работим върху себеизразяването.

Призванието е изключително важно в Десетия дом. Каква роля ще изберем и как най-добре ще я запълним? Колко искаме да постигнем? Кариерата, професионалните цели, амбиция и мотивация са тук. В по-практичен контекст тук са обхванати работодателите и техните правила, както и всички други организации (особено правителството), които имат способността да ни управляват. Заедно с работата в нашия живот идва и предизвикателството да управляваме, макар винаги да има някой, който е над нас.

Можем да видим престижа и социалния статус, които натрупваме, благодарение на кариерата и професията си, нематериално, под формата на удовлетворение от егото. Десетият дом разглежда това как се справяме с всичко това. Най-трудно може да се окаже да се понесат финансови загуби в нашето потребителско общество; изненадващо, четкането на егото може бързо да омръзне.

Въпросът как ще управляваме тези подаръци и състоянието, което идва заедно с тях, е важно за тази дом. Ще използваме ли силата си, за да помогнем наистина на обществото, или ще възпротивяваме и  ще бъдем безразсъдни? Не всички от нас са създадени за огромен социален успех или са подготвени да помогнат значително за обществото. Заслужава си да се спомене, че много от нашите успехи се постигат с помощта на обществото, а не във вакуум, изолирани от окръжаващите ни.

Отношението на индивида към групата и обществото също е дебело подчертано в 10-ия дом. За да подобрим нещата и да оставим следа, трябва да се почувстваме истински отдадени на каузата; необходима е яростна решимост, за да се променят нещата. По този начин ще постигнем този социален статус, който наистина си струва. И накрая, придържайки се към управляващите, Десетият дом се обръща към бащата, който като цяло е по-авторитарен родител.

10-ти Дом е управляван от знака на Козирог и планетата Сатурн.

 

11-ти Дом

Дом на приятелството

11-тият дом е домът на приятелството. Благодарение на приятелите си ние виждаме силата на количеството – на колектива, на обществото. Групи, които спадат към този дом, са клубове, организации, социални груби, асоциации и т.н. Тук вниманието е акцентирано върху дейностите, които правим в тези групи; как допринасяме чрез това за промяната и как израстваме личностно. Колективната сила е онова, което ни кара да осъзнаем какви са нашите индивидуални възможности.

С нашето израстване ни се предоставят и повече възможности, които се разглеждат от 11-ия дом. Нашите взаимоотношения и усилия ни придържат към приоритетите в живота; тези взаимоотношения имат способността да подобрят живота ни. Чрез приятелите ни и груповите дейности ние добавяме значимост към нашето съществуване и това на обществото.

11-ият дом също дава информация за съдбата – простичко казано, за нашите надежди и мечти; за онова, което копнеем да имаме и да постигнем. Въображението ни излиза на преден план, тъй като е най-лесният начин на работа към достигане на максималните си възможности. Силата на колективното създаване, както и креативните идеи, които възникват в групата, също са от голямо значение в този дом. Заедно ние можем да създадем много повече.

Чрез съюз с приятелите ни ние не само постигаме много, но и можем да се насладим на „плодовете“ на труда си. Този дом показва какви приятели сме и какво правим за тези около нас. Как гледаме на близките си? Как гледат те на нас?

Често ние полагаме усилия заедно с приятелите ни за общото благо и с надеждата да подобрим обществото. Това е нашата филантропска черта – способността да помагаме на другите, без да очакваме нещо в замяна. Понякога можем да развалим нечии планове, но крайният резултат от усилията ни е това, което има значение. Ако резултатът е добър, то пътят до него, без значение как сме стигнали дотам, си струва.

Не на последно място 11-ти дом управлява доведените деца, осиновените и приемните деца.

11-ти Дом е управляван от Водолей и планетите Сатурн и Уран.

 

12-ти Дом


Дом на несъзнателното

12-ият дом обикновено се нарича Къща на несъзнателното. Несъзнателното състояние може да ни помогне да породим успехите си, както и да да се справим с нашите провали. Успех срещу провал: дали не се сблъскваме съзнателно с живота си или подсъзнателно помитаме нещата под подвижния килим? Този дом би могъл да се нарече дом на преброяването, тъй като точно тук  ние преглеждаме това, което правим (и сме правили), и решаваме накъде да отиваме. Заедно с тези несъзнателни мисли, ние също обсъждаме силните и слабите страни, които са скрити от общественото мнение.

Нашето подъзнание работи от наше име, като се опитва да намери смисъл на живота ни. Тази ролева „игра“ е бавна, дълга и често е осеяна с болка и страх. Тук ние се сблъскваме с тъгата, страданията и тайните, които пазим от себе си и от останалите. Ние също така се изправяме и пред съдбата си – кармата, която крие резултатите на всичко, което сме направили. Това допълнително поставя акцент върху подтисканите желания и ограничения. С какво сме работили в живота си? Това е ключов въпрос за Дванадесетия дом и ние ще се справим с него както съзнателно, така и несъзнателно. Дали отговорите ще ни накарат да се променим или преродим? Това е друг скрит камък на 12-ия дом – начинът, по който се движим напред.

Можем да научим много от несъзнателното. В своята най-благородна проява ние ще бъдем призовани да бъдем благородни. Ако научим нашите уроци, както миналите, така и сегашните, ние ще бъдем по-добре подготвени да вървим напред. 12-ият дом ни принуждава да търсим завършек по духовен път, като помощ за положителен растеж.

гледания


hero
Гледане на кафе

Иcĸaтe ли дa cи глeдaтe нa ĸaфe? Beчe нe e нyжнo дa xoдитe пpи вpaчĸa или дa тъpcитe глeдaчĸи oт ceвepнa или южнa Бългapия.

Гледане
tarrot-yes-no
Гледане на Таро

Търсите бърз отговор на труден въпрос? Таро картите ще ви помогнат да го намерите!

Гадание
hero
Гледане за Числата от лотарията

Ако ви трябва вдъхновение, можете да използвате това гледане за да Ви изчисли с какви числа да играете.

Гадание
hero
Книга на съдбите

Кликнете върху желаната категория и ще видите списък с въпроси, на които Книгата на съдбите е готова да отговори.

Гадание

Съновник

Какво сънувахте снощи?

Последно сънувани

Съвместимост

potencialen-luboven-partnior
Потенциален любовен партньор

Някога писали ли сте Вашето име + това на човека, по когото си падате, за да видите как изглеждат заедно?

Изчисляване
suvmestimost na imenata
Съвместимост на имената

Някога писали ли сте Вашето име + това на човека, по когото си падате, за да видите как изглеждат заедно?

Изчисляване
suvmestimost na imenata
Съвместимост за приятелство

Ще бъдете ли приятели завинаги? Научете как най-добре да се справите с приятелите си и да извлечете максимална полза от връзката си!

Изчисляване
lubovna savmestimost
Любовна съвместимост

Разберете дали с партньора си сте сродни души, най-добри приятели или рецепта за катастрофа.

Изчисляване

Таро гадания

Намерете отговорите на вашите най-дълбоки, горещи въпроси с безплатни гледания на Таро за всяка тема – любов, кариера или всеки въпрос без отговор! Но как Таро може да ви помогне да ви напътства и да ви разкрие истини?

Ежедневно гледане

Започването на всеки ден с това гледане на Таро е чудесен начин да се подготвите за всички възможности - и да избегнете възможните капани. Направете своето гледане и получете прозрение за предстоящия ден!

Гледане
Ежедневно гледане за любов на Таро

Разберете какво ви очаква всеки ден в романтичен план с помощта на любовното си четене на Таро. Гореща среща? Драма? Самотна вечер? Разберете какво да очаквате сега...

Гледане
Да / Не таро

Търсите бърз отговор на труден въпрос? Това популярно таро гледане Ви дава прост отговор - да или не.

Гледане

Астрологични статии

Какво червило отива на Вашата зодия
Какво червило отива на Вашата зодия

Ако се колебаете какъв цвят червило да си вземете и не сте сигурни кое най-много ще Ви отива, доверете се на звездите! Вижте кой оттенък приляга на зодията Ви най-добре, за да бъдете неотразима навсякъде!

Котешки хороскоп – характер на котката според зодиака
Котешки хороскоп – характер на котката според зодиака

Звездите оказват голямо влияние върху характера не само на хората, но и на домашните любимци. Котките също имат свой собствен хороскоп, с помощта на който можете да откриете идеалната котка за Вас или да научите...

5 начина да разберете как ще се казва бъдещият Ви мъж
5 начина да разберете как ще се казва бъдещият Ви мъж

Още от малки момичетата започват да си представят как ще изглежда бъдещият им съпруг, а някои дори търсят начини да познаят как ще се казва мъжът до тях.

Който не обича свободата и истината, може да стане могъщ човек, но велик - никога.

Волтер